Kover: Nu există niciun temei legal să nu mă aflu aici, sper că după alegeri apele se vor linişti

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo. (ATTILA KISBENEDEK / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
05.06.2012

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a arătat, marţi, la sosirea pe Aeroportul din Târgu Mureş, că nu există niciun temei legal să nu îi fie permisă vizita în România, precizând că este prezent aici ca persoană fizică şi că vizita sa nu are legătură cu reînhumarea lui Nyiro Jozsef.

"Ca persoană fizică şi datorită statutului pe care-l deţin în PCM este cât se poate de normal să fiu prezent. Nu este niciun temei legal ca să nu fiu prezent azi la dumneavoastră în ţară. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene îmi este permis să fac vizite în orice ţară îmi doresc din cadrul UE şi sunt la dumneavoastră în ţară în calitatea mea de persoană fizică", a precizat Kover.

Kover a susţinut că a venit la cererea prietenilor săi din Partidul Civic Maghiar, pentru a-i susţine în calitatea sa de preşedinte de onoare al PCM. "Am venit să-mi ajut prietenii în campanie, aşa cum am făcut o şi acum patru ani, când m-au rugat (...) Voi vizita aproximativ 50 de localităţi, îi voi susţine pe candidaţii la locale din Ardeal şi Ţinutul Secuiesc, îi voi strânge de mână pe candidaţi".

Despre reînhumarea scriitorului maghiar Nyiro Jozsef, Laszlo Kover a spus că acest subiect va fi discutat cu altă ocazie.

"În primul rând, să clarificăm, nu sunt aici pentru a discuta despre reînhumarea lui Nyiro Jozsef. Sunt ferm convins că după ce se vor termina alegerile din 10 iunie din România apele se vor linişti şi vom ajunge iarăşi la relaţiile pe care le-am avut, pe care le-am realizat cu fostul Guvern din România, şi lucrurile vor reveni la normal. Cel puţin eu aşa sper că aşa se va întâmpla" a afirmat Laszlo Kover.

Întrebat de jurnalişti dacă regretă declaraţiile în care acuza Guvernul României de "comportament neprietenos, necivilizat şi barbar", Laszlo Kover a susţinut că nu era vorba despre Guvern, ci "despre nişte metode la care a recurs acest Guvern", şi a precizat că nu îşi va cere scuze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor