Kompromatul la adresa Emiliei Şercan, în Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din România

Emilia Şercan (Facebook / emilia.sercan)
Loredana Diacu
24.07.2024

Jurnalista Emilia Şercan semnalează, printr-o postare pe Facebook că şi în acest an cazul său este inclus în Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din România, la fel cum a fost inclus şi anul trecut.

"În campania de denigrare a unui jurnalist de investigaţii, menţionată în Raportul privind statul de drept 2023, Parchetul a închis ancheta în noiembrie 2023, argumentând că «infracţiunile» - inclusiv publicarea de fotografii private furate şi presupusa divulgare de probe deţinute de poliţie - «nu sunt prevăzute de legea penală». Organizaţiile internaţionale de presă au criticat această decizie, împotriva căreia jurnalistul a făcut apel", scrie în Raport, cu privire la acţiunea de kompromat vizând-o pe jurnalistă.

Şercan mai precizează în postare sa, referitor la apelul menţionat în documentul CE, că termenul de pronunţare a Curţii de Apel este chiar mâine, în cazul în care nu va exista o amânare.

Reamintim că jurnalista Emilia Şercan a atras atenţia în repetate rânduri că în povestea kompromatului său, actorul principal a fost chiar statul român.

"Statul a pus la cale kompromatul prin scurgerea unei probe dintr-un dosar penal, publicată pe site-ul infractorului Rizea. Statul în acest caz = Poliţia Română. Statul a muşamalizat scurgerea, prin republicarea textului de pe site-ul lui Rizea pe un site înfiinţat şi gestionat, cel mai probabil, de un actor statal. Statul în acest caz = un serviciu secret. Statul a îngropat infracţiunile comise de stat, adică de Poliţie şi de un serviciu secret. Statul în acest caz = Parchetul. Tripleta Poliţie – Servicii – Parchet a făcut kompromatul, a muşamalizat kompromatul, a îngropat kompromatul", a declarat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor