Kompromatul la adresa Emiliei Şercan, în Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din România

Jurnalista Emilia Şercan semnalează, printr-o postare pe Facebook că şi în acest an cazul său este inclus în Raportul Comisiei Europene privind statul de drept din România, la fel cum a fost inclus şi anul trecut.
"În campania de denigrare a unui jurnalist de investigaţii, menţionată în Raportul privind statul de drept 2023, Parchetul a închis ancheta în noiembrie 2023, argumentând că «infracţiunile» - inclusiv publicarea de fotografii private furate şi presupusa divulgare de probe deţinute de poliţie - «nu sunt prevăzute de legea penală». Organizaţiile internaţionale de presă au criticat această decizie, împotriva căreia jurnalistul a făcut apel", scrie în Raport, cu privire la acţiunea de kompromat vizând-o pe jurnalistă.
Şercan mai precizează în postare sa, referitor la apelul menţionat în documentul CE, că termenul de pronunţare a Curţii de Apel este chiar mâine, în cazul în care nu va exista o amânare.
Reamintim că jurnalista Emilia Şercan a atras atenţia în repetate rânduri că în povestea kompromatului său, actorul principal a fost chiar statul român.
"Statul a pus la cale kompromatul prin scurgerea unei probe dintr-un dosar penal, publicată pe site-ul infractorului Rizea. Statul în acest caz = Poliţia Română. Statul a muşamalizat scurgerea, prin republicarea textului de pe site-ul lui Rizea pe un site înfiinţat şi gestionat, cel mai probabil, de un actor statal. Statul în acest caz = un serviciu secret. Statul a îngropat infracţiunile comise de stat, adică de Poliţie şi de un serviciu secret. Statul în acest caz = Parchetul. Tripleta Poliţie – Servicii – Parchet a făcut kompromatul, a muşamalizat kompromatul, a îngropat kompromatul", a declarat Emilia Şercan.