Kiseleff-ul o doare pe Firea. "Nu trebuie să primesc lecţii!"

Gabriela Firea a susţinut că este o mare iubitoare a sportului şi că nu e cazul să primească lecţii de la o firmă privată care se încăpăţânează să blocheze Kiseleff-ul pentru câteva persoane care joacă ceva.
Gabriela Vrânceanu-Firea
Gabriela Vrânceanu-Firea (Florin Chirilă/Epoch Times)

Prezentă marţi la o dezbatere despre sport şi mişcare, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu trebuie să primească lecţii de la o firmă privată care se încăpătânează să ţină bulevardul Kiseleff blocat pentru doar câteva persoane care fac mişcare.

Practic, Gabriela Firea a susţinut că este "un om care s-a format într-o familie de sportivi", mai exact în familia fostului său soţ, Răzvan Firea, antrenor de atletism.

"Mama sa, Elena Firea, profesor, antrenor cunoscut de toată lumea sportivă. Fostul meu socru, Victor Firea, campion. Nu trebuie să primesc lecţii de la o firmă privată care se încăpăţânează să ţină cinci persoane care să joace ceva pe Kiseleff blocând sute de mii de oameni care merg poate chiar la activităţi sportive”, a declarat Firea, la Palatul Parlamentului, în cadrul forumului "Sportul - disciplină cheie pentru dezvoltarea personală”.

"Sport se poate face în parcuri, în curţile şcolilor, liceelor, în alte spaţii şi alveole pe care le-am identificat şi le-am oferit acestui organizator, care consider că nu e interesat de sport pentru că ar fi preluat una dintre locaţiile oferite gratuit de către municipalitate. A dorit neapărat să aibă bannere cu sponsori pe bulevardul Kiseleff, ceea ce este o afacere care nu are legătură cu activitatea sportivă", a adăugat Firea.

Gabriela Firea, care făcut aceste declaraţii din proprie iniţiativă, fără să o fi întrebat cineva ceva în acest sens, a precizat că a simţit nevoia să discute subiectul pentru că "a durut-o” că a fost acuzată că nu susţine sportul, după ce a dispus interzicerea blocării bulevardului Kiseleff în weekenduri pentru activităţi sportive.

Ulterior, spre finele dezbaterii, când o participantă la forum i-a atras atenţia că "dacă există o bubă cu puroi pe mână, faci o incizie şi scoţi puroiul, nu tai mâna cu totul", cu alte cuvinte, că trebuia rezolvată problema cu respectiva companie, iar bulevardul să fi fost lăsat deschis pentru sport, Firea a lansat noi acuzaţii împotriva firmei ce se ocupă de organizarea evenimentelor sportive pe Kiseleff.

Astfel, primarul Capitalei a acuzat că firma cu pricina nu a respectat protocolul semnat cu Primăria Capitalei, în sensul în care, organizatorii s-au angajat să aducă pe Kiseleff, în weekenduri, 5000 de oameni care să facă sport dar au adus doar câteva zeci, că au promis să aducă 500 de supraveghetori dar au adus doar câţiva şi, în plus, deşi s-au angajat ca în spaţiul respectiv să nu se consume băuturi alcoolice, pe bulevard s-a băut bere.

Firea a mai precizat că poate oferi organizatorului alte locaţii pentru astfel de evenimente, locaţii centrale şi cu acces uşor la metrou şi la autobuz, cu condiţia să existe respect şi s-a plâns este ţinta unei campanii de presă plătită cu bani grei.