Clotilde Armand: Politicienii plagiatori, impostori vor să-şi ascundă incompetenţa în spatele unor diplome

Franţuzoaica Clotilde Armand a reacţionat după ce Comisia de etică a Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a confirmat faptul că lucrarea de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, este un plagiat.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Robert Negoiţă, primarul PSD al sectorului 3 Bucureşti, şi-a plagiat lucrarea de doctorat susţinută la Academia de Poliţie. Plagiatul este un furt intelectual, iar mulţi dintre politicienii care s-au perindat la putere în ultimii ani au practicat sistematic această formă de furt, a scris duminică, pe contul său de Facebook, consilierul local Clotilde Armand.

"Peste 22% din parlamentari deţin de altfel un titlu de doctor. Primarul Negoiţă se adaugă grupului dezonorant de politicieni acuzaţi public după investigaţii de presă că şi-au plagiat în teza de doctorat – printre ei numărându-se fostul prim-ministru şi lider PSD Victor Ponta, liderul PNL Bucureşti Cristian Buşoi, fostul lider UNPR şi vicepremier Gabriel Oprea, actualul ministru de Interne Petre Tobă, primarul PSD al oraşului Voluntari Florentin Pandele, care deţine în mod inexplicabil două doctorate simultane", a declarat Clotilde Armand.

După declanşarea acestor investigaţii de presă anti-plagiat, franţuzoaica arată că primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, şi-a suspendat "studiile" doctorale începute la Academia de Studii Economice, la fel procedând şi fostul ministru Elena Udrea.

"Mulţi alţi politicieni au fost denunţaţi ca plagiatori ai unor lucrări ştiinţifice altele decât teza de doctorat. Avem de a face cu o serie de impostori, care au încercat să-şi ascundă incompetenţa profesională în spatele unor diplome obţinute fraudulos. România se confruntă cu o lungă listă de probleme nerezolvate datorită imposturii şi incompetenţei acestor politicieni necinstiţi", a adăugat Clotilde Armand.