Kievul critică comentariile lui Putin la adresa Donbasului în Consiliul de Securitate al ONU

Tensiunile dintre Ucraina şi Rusia continuă să se amplifice, acest lucru fiind semnalat, printre altele, de o afirmaţie făcută recent de Putin, conform căreia transferul regiunii Donbas către Ucraina în timpul epocii sovietice a fost o “prostie”.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Ucraina a iniţiat, miercuri, o discuţie în Consiliul de Securitate al ONU cu privire la o declaraţie recentă făcută de preşedintele rus Vladimir Putin privind regiunea ucraineană Donbas, a susţinut Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat de presă.

Comunicatul de presă nu a specificat care dintre declaraţiile preşedintelui rus a fost plasată pe agenda de discuţii a Consiliului de Securitate.

Cel mai recent comentariu al lui Putin asupra regiunii a fost făcut la forumul All-Russia People's Front în oraşul rusesc sudic Stavropol în 25 ianuarie, când şeful de la Kremlin a susţinut că transferul regiunii Donbas către Ucraina în timpul epocii sovietice a fost o “prostie”, conform website-ului de ştiri RBC.

Ambasadorul Ucrainei la ONU, Volodimir Ielcenko, a declarat că este inacceptabil faptul că autorităţile ruse încearcă să “rescrie istoria, contestând public integritatea teritorială, suveranitatea şi independenţa politică a Ucrainei”, conform unei declaraţii publicate miercuri.

În plus, Ucraina a cerut ca Rusia “să pună capăt retoricii sale ostile şi acţiunilor agresive împotriva poporului ucrainean” şi a cerut ca toate ţările semnatare ale Memorandumului de la Budapesta, inclusiv Rusia, să desfăşoare consultaţii de urgenţă pe tema contestării graniţelor ucrainene recunoscute internaţional, mai susţine declaraţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe