Kievul acuză separatiştii de folosirea rachetelor Grad

Situaţia din estul Ucrainei continuă să rămână tensionată, armata ucraineană acuzând că nu este respectat acordul de încetare a focului în peste 60 de cazuri. Mai mult, Kievul acuză separatiştii că folosesc arme de calibru mare.
Soldati ucraineni în satul Peski, regiunea Doneţk, 7 noiembrie 2015.
Soldati ucraineni în satul Peski, regiunea Doneţk, 7 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Kievul a acuzat separatiştii pro-ruşi că folosesc arme de calibru mare în ciuda unui acord de încetare a focului semnat în estul Ucrainei, în baza căruia ambele tabere trebuiau să retragă acel tip de armament.

Armata ucraineană a publicat joi înregistrări video care, aparent, îi arată pe luptătorii separatişti cum lansează rachete Grad asupra poziţiilor forţelor guvernamentale în apropierea fortăreţei separatiste Doneţk.

Kievul a susţinut că atacul cu rachete Grad se adaugă listei ce cuprinde peste 60 de alte încălcări ale acordului de încetare a focului ce au fost înregistrate de-a lungul liniei de front.

În acelaşi timp, separatiştii au acuzat forţele guvernamentale de bombardarea suburbiilor oraşului Doneţk, ucigând un luptător, incendiind o clădire şi afectând altele.

Acuzaţiile au loc în timp ce miniştrii de Externe din Rusia, Ucraina, Franţa şi Germania se pregăteau să se întâlnească joi în Paris pentru a discuta despre implementarea planului de pace din estul Ucrainei, semnat în februarie 2015 la Minsk.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe