Kelemen Hunor şi-a depus candidatura pentru suprema funcţie în stat

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a depus luni la Biroul Electoral Central, candidatura la Preşedinţie. Cu această ocazie, liderul UDMR şi-a reiterat determinarea de a milita pentru "o Românie cu regiuni foarte bine definite, cu identităţi regionale foarte clare, deci comunităţi puternice."

„Sunt convins că toate statele respectate, puternice, pe parcursul secolului XX au rezolvat şi au găsit soluţii pentru problema majoritate - minoritate, acolo unde trăiesc minorităţi etnice, religioase, lingvistice, de fiecare dată prin forţa argumentului au găsit soluţii. Trebuie găsită prin dialog o soluţie foarte bine gândită şi bine discutată cu societatea românească pe problemele minorităţilor etnice. Ne vom preocupa de aceste deziderate şi vom evita să intrăm în polemică cu contracandidaţii.", a declarat prezidenţiabilul UDMR-ului, citat de digi24.

Preşedintele UDMR, care, săptămâna trecută a prezentat proiectul de autonomie al aşa-zisului Ţinut Secuiesc a mai declarat că va continua să militeze pentru "descentralizare":

"Am militat şi vom milita pentru descentralizare, pentru principiul subsidiarităţii. Nu trebuie să existe niciun tabu, indiferent dacă îţi place sau nu subiectul”, a afirmat Kelemen Hunor.

"Descentralizarea" pentru care militează Hunor, conform proiectului prezentat joi, este de fapt o formă radicală de autonomie pe criterii etnice. UDMR cere înfiinţarea unei regiuni formată din trei judeţe, Mureş, Covasna şi Harghita, în care limba maghiară va fi recunoscută oficial alături de limba română, vor exista simboluri şi instituţii proprii şi un preşedinte care va conduce totul, caracteristici care fac practic din Ţinutul Secuiesc un adevărat stat în stat.

Prezidenţiabilul Hunor a strâns 270.000. de semnături pentru sprijinirea candidaturii sale.