Kelemen Hunor, acuzaţii grave: Călin Georgescu, legat la reţeaua lui Caraman, spionul care a penetrat NATO pentru ruşi
Călin Georgescu a fost parte din reţeaua înfiinţată de Mihai Caraman, fostul spion comunist care pe vremea lui Ceauşescu a penetrat NATO pentru ruşi şi care, după Revoluţie, a fost pus de Iliescu în fruntea SIE în 1990, opinează liderul UDMR, Kelemen Hunor.
”Eu am văzut următorul lucru şi cred următorul lucru despre asta. Pe de o parte, ce am spus la început, că în spatele lui Georgescu se afla o reţea de rezervişti care acoperă societatea în toate direcţiile, şi aceştia şi-au căutat un candidat, şi au mobilizat. Pe de altă parte, în mod evident a fost acolo acel om care s-a prezentat ca anti-sistem, deşi el este omul vechiului sistem, el nu este anti-sistem, el este omul vechiului sistem, întrucât el în 1986 a învăţat la New York şi Londra, ceea ce nu a fost posibil pentru oricine, şi este evident că a aparţinut acelei reţele în mod dovedit, el a şi declarat că mentorul său a fost Mircea Malita, care Maliţa poate fi descris prin reţeaua Caraman”, a declarat Kelemen Hunor într-un interviu pentru maszol.ro, preluat de Aktual24.ro.
Decedat la 25 iulie 2024, la vârstă de 95 de ani, generalul Caraman rămâne singurul ofiţer de informaţii român decorat de KGB pentru merite deosebite în lupta împotriva NATO şi a ţărilor democratice. Tras pe linie moartă de Ceauşescu, care afirma că e omul ruşilor, a fost reactivat de Ion Iliescu imediat după 1990, cu misiunea de a construi „noul“ serviciu „democratic“ de informaţii externe al României. Aşa a apărut SIE.
Plasarea unui om al ruşilor în fruntea serviciilor de informaţii externe româneşti după Revoluţie a fost un şoc pentru Occident, care a înţeles brusc, în primăvara lui 1990, că la Bucureşti se schimbase doar şeful, în timp ce vechiul regim comunist supravieţuise deghizat, arată publicaţia citată.
La înmormântarea lui Caraman au participat, printre alţii, fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu, Nicolae Ulieriu, fost purtător de cuvânt al SRI din anii ’90, şi generalul Cornel Biriş, care a activat zeci de ani în cea mai secretă formaţiune a spionajului românesc, Brigada „U”, supranumită „Fantome”.
Printre cei care au ales să-l conducă pe ultimul drum pe Mihai Caraman s-a aflat şi generalul de brigadă (r) Bartolomeu Săvoiu, mare maestru al unei „aripe” masonice nerecunoscute şi foarte apropiat de europarlamentara Diana Şoşoacă prin prisma relaţiei personale pe care o are cu mama acesteia, scria la vremea respectivă Gândul.