Jurnalist veteran critică “tratamentul oribil” al Israelului la adresa SUA


Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Captură Foto)

Refuzul premierului israelian Benjamin Netanyahu de a se întâlni cu secretarul de stat american John Kerry în Israel, după alegerea sa, a fost o “insultă pentru poporul american”, a declarat un analist politic din Atlanta, SUA.

Kerry şi-a propus să călătorească în Israel imediat după victoria lui Netanyahu în 17 martie, dar a fost refuzat de premierul israelian, a susţinut duminică postul de televiziune israelian Channel 2.

Lui Kerry i s-a cerut în schimb să viziteze Israelul după formarea unei noi coaliţii de guvernare de către Netanyahu. Această coaliţie a fost formată miercuri seara împreună cu partidul naţionalist religios Căminul Evreiesc, dar analiştii politici se îndoiesc de durata de viaţă a acesteia.

“Va fi foarte interesant [de văzut] ce va face preşedintele [american Barack Obama] în public pentru a răspunde la această insultă la adresa poporului american”, a declarat marţi Jim W. Dean, redactor şef şi editorialist la Veterans Today, pentru Press TV.

Dean a făcut aceste afirmaţii în condiţiile în care există tensiuni semnificative între Netanyahu şi Obama. Liderul american a refuzat să se întâlnească cu premierul israelian în luna martie; acesta a sosit la Washington pentru a se adresa Congresului SUA, în legătură cu ameninţarea prezentată de acordul pe care marile puteri ale lumii încearcă să îl încheie cu Iranul în privinţa programului său nuclear.

Invitaţia către Netanyahu a fost adresată de republicani fără consultarea prealabilă a Casei Albe, ceea ce a atras nemulţumirea Administraţiei Obama, care a declarat că întreaga situaţie este o încălcare a protocolului.

Este timpul ca Obama şi Kerry să lanseze un contraatac împotriva Israelului, pentru “tratamentul oribil” pe care SUA l-a primit din partea regimului sionist, a notat Dean.

Majoritatea americanilor, în special sioniştii creştini, nu ştiu despre “lucrurile murdare” în care a fost implicat Israelul, inclusiv faptul că este un susţinător major al grupului terorist Statul Islamic, a adăugat Dean.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe