Jurnalist răpit şi ameninţat cu moartea în Rusia

Novaia Gazeta l-a acuzat în numărul de miercuri pe un înalt reponsabil din poliţia rusă, generalul Alexandr Bastrîkin, că l-a ameninţat cu moartea cu moartea pe redactorul-şef ajunct al ziarului, Serghei Sokolov, acesta fiind obligat să părăsească Rusia ca urmare a intimidărilor.

Potrivit unui articol scris de Dmitri Muratov, redactor-şef la Novaia Gazeta, generalul, care este şeful Comisiei care anchetează grupările criminale din Rusia, a ordonat gărzilor sale personale răpirea lui Sokolov, în noaptea de 4 spre 5 iunie.

Acesta a fost dus într-o pădure din apropierea Moscovei, unde Bastrîkin i-a spus că l-ar putea împuşca fără nicio problemă.

Sokolov îl acuzase anterior într-o investigaţie pe Bastrîkin de legături cu o reţea criminală din sudul ţării, vinovată de masacrarea a 12 persoane în noiembrie 2010.

Ca urmare a acestui incident, Serghei Sokolov a părăsit Rusia.

Ministerul de Interne a refuzat să comenteze informaţiile din Novaia Gazeta, iar purtătorul de cuvânt al administraţiei de la Kremlin a declarat că preşedintele Vladimir Putin este la curent cu aceste acuzaţii.

La ziarul rus de opoziţie Novaia Gazeta a lucrat, până la asasinarea ei, jurnalista Anna Politkovskaia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe