CHIŞINĂU: Comuniştii revin în Parlament, Voronin crede în anticipate

Fostul lider comunist in Moldova, Vladimir Voronin.
Fostul lider comunist in Moldova, Vladimir Voronin. (VADIM DENISOV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.06.2012

Parlamentarii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au revenit, joi, la şedinţele Legislativului, pentru a propune o serie de iniţiative menite să oprească ”o catastrofă politică”.

Comuniştii revin după o pauză de şase luni, timp în care au susţinut că actualul parlament este ilegitim, pentru a propune un nou pachet de iniţiative ”menit să oprească catastrofa politică şi umanitară din ţară”, declară Vladimir Voronin.

Preşedintele PCRM susţine că e convins că în Republica Moldova vor avea loc alegeri anticipate, pe care le vor câştiga comuniştii, care vor anula toate legile adoptate de parlament începând cu luna ianuarie 2012.

PCRM a boicotat şedinţele Parlamentului în urma unor neînţelegeri privind alegerea preşedintelui statului şi au cerut dizolvarea Parlamentului şi organizarea de alegeri anticipate.

Comuniştii deţin în prezent 36 de mandate de deputat din 101, după ce şase parlamentari aleşi pe listele PCRM au părăsit fracţiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor