Jurnalist din Azerbaidjan ucis după o postare pe Facebook

Jurnalistul Rasim Alyev, ucis la 30 de ani.
Jurnalistul Rasim Alyev, ucis la 30 de ani. (Facebook)

Un jurnalist din Azerbaidjan şi-a pierdut viaţa în urma unui comentariu critic la adresa unui fotbalist, fiind bătut crunt de fanii respectivului sportiv, relatează prosport.ro, citând ntv.com.tr.

În vârstă de doar 30 de ani, Rasim Aliyev a avut nefericita inspiraţie de a-l critica, pe contul său de Facebook, pe căpitanul echipei Qabala, Javid Huseynov, care, la finele meciului cu echipa cipriotă Apollon Limassol, din preliminariile Ligii Europei, câştigat dealtfel de Qabala, a agitat în faţa ciprioţilor un drapel al Turciei, rivală istorică a Ciprului

"Huseynov nu ştie cum să se comporte", a scris Rasim Aliyev pe Facebook, menţionând că acest fotbalist ar trebui să nu mai evolueze în cupele europene.

După ce a fost criticat dur pe reţeaua de socializare pentru acest comentariu, Aliyev a fost contactat, ulterior, telefonic de un bărbat care s-a recomandat ca fiind vărul lui Huseynov şi l-a invitat la un ceai.

"Când m-am dus, erau 5-6 bărbaţi şi m-au bătut", a relatat Rasim Aliyev în spital, înainte de a deceda. Aliyev a fost supus unei intervenţii chirurgicale, însă nu a mai putut fi salvat.

Recomandăm şi: Cum este reprimată presa independentă în Azerbaidjan

După decesul jurnalistului, clubul Qabala a anunţat că Javid Huseynov a fost îndepărtat temporar din echipă, iar poliţia a arestat, luni, câteva persoane, inclusiv pe vărul lui Javid Huseynov, Elshan Ismayiolov, potrivit APA. La rândul său, preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că este profund îngrijorat de această crimă şi că va superviza investigaţiile personal.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.