John McCain cere o prezenţă militară americană permanentă în statele baltice

În contextul în care Washingtonul a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru presupusele sale atacuri cibernetice vizând alegerile prezidenţiale, doi senatori americani aflaţi în Letonia au făcut apel la o prezenţă militară americană permanentă în ţările baltice.
Senatorul american John McCain.
Senatorul american John McCain. (Captură Foto)

Luând cuvântul în capitala letonă Riga, senatorii americani John McCain şi Lindsey Graham au cerut ca forţe militare americane să fie desfăşurate permanent în statele baltice pentru a descuraja o eventuală agresiune rusească.

În plus, cei doi au discutat despre eforturile depuse în Congresul SUA de a se lua măsuri retaliatorii împotriva Rusiei pentru presupusa sa implicare în atacarea cibernetică a taberei democrate în timpul alegerile prezidenţiale din SUA din acest an.

“Puteţi face mai multe lucruri”, a declarat McCain despre opţiunile privind represaliile împotriva Rusiei. “Pe de o parte, amplificaţi sancţiunile la adresa Rusiei pentru comportamentul ei greşit”.

"Mă voi asigura că vom avea o prezenţă permanentă aici, în ţările baltice. După cum vă puteţi imagina, ei sunt foarte îngrijoraţi”, a adăugat el.

“Cred că aş oferi Ucrainei arme defensive pentru a se putea apăra împotriva altor atacuri ruseşti pe teritoriul lor. Şi, fiţi siguri că Vladimir Putin ştie că acestui tip de acţiune i se va răspunde în viitor”, a mai precizat McCain.

Senatorul Lindsey Graham a declarat că în ultimii opt ani, Putin l-a sancţionat puternic pe Obama pe scena mondială, adăugând că liderul rus este “o ameninţare pentru ordinea mondială” existentă de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe