Joe Biden: Xi Jinping crede că, până în 2035, China va deţine SUA

Joe Biden
Joe Biden (Drew Angerer / Getty Images)
A.P.
30.05.2021

Joe Biden, abordând evoluţia ameninţărilor străine asupra SUA, a declarat, vineri, trupelor americane că regimul de la Beijing crede că va „deţine America” în următorii 15 ani.

"Am petrecut mai mult timp cu preşedintele Xi [Jinping] al Chinei decât oricare alt lider mondial", a spus Biden, adresându-se personalului bazelor Langley şi Eustis din Hampton, Virginia, la sărbătoarea Memorial Day, când se comemorează militarii căzuţi în luptă.

El le-a spus membrilor serviciului că lumea se află într-o luptă între autocraţii şi democraţii.

Citiți și Raport CNN: Joe Biden a blocat o anchetă americană asupra originilor virusului Wuhan

"[Xi Jinping, n.r.] crede cu tărie că înainte de 2035, China va deţine America, deoarece autocraţiile pot lua decizii rapide", a spus Biden.

Congresul american dezbate în prezent legislaţia menită să crească competitivitatea SUA în sectoarele ştiinţei şi tehnologiei pentru a concura cu China.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major american, a declarat săptămâna aceasta că pacea „este pe muchie de cuţit”, SUA fiind în competiţie cu China.

Citiți și SUA: Fost adjunct al DIA susţine că virusul Wuhan ar putea fi o "operaţiune militară" a Chinei

Biden le-a mai spus militarilor adunaţi la eveniment că SUA îşi vor muta focusul operaţiunilor militare în timp ce scoate trupele din Afganistan, argumentând că cele mai mari ameninţări din partea ISIS şi Al Qaeda nu vor mai exista.

„Acum, pe măsură ce ne vom retrage, ne vom concentra asupra activităţii urgente de reconstrucţie a capabilităţilor în plan îndepărtat”, a afirmat Biden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor