Jocuri politice cu efecte nefaste. Episodul: ameninţarea medicilor din Germania, Belgia, Olanda şi Austria

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, trebuie să repare urgent dezastrul creat de colegii săi de partid primăriţa Gabriela Firea şi managerul de spital Narcis Copca, care şi-au permis să ameninţe medici din cele mai mari centre de transplant pulmonar din Europa veniţi în vizită la noi în ţară, a solicitat Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii)
Vlad Voiculescu (Ministrul Sanatatii) (Florin Chirila/Epoch Times)

Cum scandalul pe tema programului de transplant pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria a prins din nou viaţă, fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a ţinut să reamintească un episod halucinant - ameninţarea medicilor din Germania, Belgia, Olanda şi Austria invitaţi în vizită colegială în România. Consecinţele acestui act fără precedent nu au rămas, din păcate, fără urmări grave pentru pacienţi.

"La începutul lunii decembrie, domnul manager (şi medic, şi cercetător, etc.) Narcis Copca împreună cu avocaţii săi şi sub oblăduirea doamnei primar Gabriela Firea şi-au permis să ameninţe medicii din cele mai mari centre de transplant pulmonar din Europa (Germania, Belgia, Austria, Olanda) pe care îi invitasem pentru o vizită colegială în România (vezi film!)", a declarat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru al Sănătăţii, consecinţele comportamentului lui Narcis Copca se văd acum când pacienţii români care ar trebui să beneficieze de transplantul pulmonar NU mai sunt primiţi nici măcar pentru prima evaluare la centrul de transplant unde au fost operaţi aproape 40 de pacienţi români.

Mai mulţi pacienţi români au primit acest e-mail, semnat chiar de şeful centrului:

Îmi pare foarte rău pentru această inconvenienţă însă au avut loc schimbări semnificative în ultima perioadă de timp. De fapt, noi nu mai putem accepta niciun pacient român pentru transplant de plămâni în departamentul nostru. Suntem conştienţi de consecinţele grave care rezultă din acest fapt pentru dvs, dar suntem obligaţi de circumstanţe. Pot doar să vă urez toate cele bune!

"Domnul Ministru Bodog şi Agenţia Naţională de Transplant au datoria să ia legătura urgent cu Eurotransplant şi să repare urgent dezastrul creat de colegii săi de partid, doamna primar Firea şi domnul Narcis Copca cu susţinerea permanentă şi interesată a domnului coordonator de transplant Victor Zotă (ANT). Pentru pacienţii care au nevoie de transplant pulmonar nu există (deocamdată) altă şansă iar timpul nu are răbdare cu ei", a subliniat Vlad Voiculescu.