Vlad Voiculescu: Iresponsabilitatea primăriţei Firea este halucinantă, înfricoşătoare. O dau în judecată

Gabriela Firea - şefă peste mai multe spitale din Capitală şi cel mai popular om din PSD - nu s-a gândit nicio clipă când a pus viaţa pacienţilor care aveau nevoie de transplant de plămâni în pericol, şi-a exprimat nemulţumirea Vlad Voiculescu, care a anunţat că o va da în judecată pe primăriţă.
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Pe vremea când era ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a refuzat finanţarea programului de transplant pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria pe motiv că spitalul nu îndeplineşte condiţiile necesare, astfel că viaţa pacienţilor ar fi fost pusă în pericol. Scandalul ce a urmat, cu acuzaţii dintre cele mai halucinante, se prelungeşte până în zilele noastre şi va ajunge, în curând, şi în faţa unei instanţe de judecată.

La vremea respectivă, primăriţa Capitalei, Gabriela Firea, şi managerul de spital Narcis Copca l-au acuzat pe Vlad Voiculescu de "crimă" pentru că ar fi blocat transplantul de plămâni în România şi că ar fi "vândut organele românilor către străini".

"Am avut deosebita onoare să intru în direct cu doamna primar Firea. Iresponsabilitatea declaraţiilor şi acţiunilor doamnei Firea este halucinantă, înfricoşătoare. Doamna Firea - şefă peste mai multe spitale din Capitală şi cel mai popular om din PSD - nu s-a gândit nicio clipă când a pus viaţa pacienţilor care aveau nevoie de transplant în pericol", a declarat Vlad Voiculescu.

Din perspectiva tehnocratului avem de-a face cu un "exemplar" incredibil de politician care pentru propria imagine şi interesele de partid nu ezită niciun moment: să treacă peste orice respect pentru comunitatea medicală din România sau să pună în pericol viaţa a zeci de pacienţi cu transplant de plămâni.

"Medicii şi pacienţii s-au exprimat cât se poate de clar. Domnul ministru Bodog a avut de asemenea decenţa să spună ceea ce toată comunitatea medicală din România ştie, şi anume că centrul de la Sf. Maria încă nu este pregătit pentru a face în condiţii de siguranţă transplant pulmonar", a subliniat Vlad Voiculescu.

De altfel, şi şeful comisiei de chirurgie toracică a Ministerului Sănătăţii, profesor dr. Ioan Cordoş, a atenţionat asupra problemei:

"Centrul de la Sfânta Maria nu are pneumologii şi infrastructura necesară de urmărire a pacientului transplantat. Din punct de vedere chirurgical ar putea fi aduşi medici de afară care ar putea să facă acest transplant, tehnic vorbind, doar tehnic, dar fără nici o îndoială a doua zi pacientul ar muri. Dacă nu avem centre de urmărire, procedeul este sortit eşecului. Despre asta este vorba. Să trecem de la spectacol la lucruri esenţiale. Viaţa pacientului. Ca spectacol suntem cei mai buni."

Tehnocratul a atras atenţia că, în urma declaraţiilor date, actualul ministru PSD al Sănătăţii a fost chemat la ordin de primăriţa Firea.

"Domnul ministru Bodog - aflăm chiar de la doamna primăriţă - a fost chemat astăzi la ordine de 3 ori, şi probabil tras la răspundere pentru ceea ce a declarat. De ce? Pentru că a fost un om responsabil. Pentru că a pus siguranţa pacienţilor pe primul loc... aşa cum nu numai orice medic ci orice om cu mintea întreagă ar face" a precizat Vlad Voiculescu.

Într-un astfel de context, fostul ministru se vede nevoit să meargă în faţa instanţei.

"Doamna Firea îşi permite să se joace în continuare cu viaţa oamenilor. Doamna Firea va trebui să justifice minciunile şi acuzaţiile halucinante la adresa mea în faţa tribunalului. Doamna Firea va trebui să înveţe că ocuparea unei funcţii publice înseamnă în primul rând responsabilitate", a punctat Vlad Voiculescu.

În replică, primăriţa Capitalei susţine că se bucură că problema va ajunge în faţa instanţei.

"Eu mă bucur chiar că mă dă în judecată. Ne vom întâlni la tribunal şi va afla o ţară întreagă ce anume a patronat domnul Voiculescu, iar acum, ştiţi cum se spune, este o vorbă la români: 'Hoţul strigă hoţii!'. Se vor afla lucruri extrem de interesante în legătură cu activitatea fostului ministru ", a declarat Firea, la postul B1 TV.