Protest pentru susţinerea şefei DNA spulberat de jandarmi. Un protestatar ajunge la secţie

Pichet la Ministerul Justiţiei
Pichet la Ministerul Justiţiei (Mălin Bot/Facebook)

Un grup de circa 7 protestatari din Piaţa Victoriei - epicentrul protestelor stârnite de adoptarea OUG 13 - au pichetat, marţi, Ministerul Justiţiei. Protestul având drept scop susţinerea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost întrerupt de jandarmi, aceştia împrăştiindu-i pe protestatari.

Unul dintre participanţii la protest, Cristian Mihai Dide, a fost dus la secţia 14 de Poliţie, unde i s-au dat două amenzi, una de 500 de lei şi una de 100 de lei, pentru participare la protest neautorizat şi respectiv pentru refuz de a se legitima.

Potrivit lui Dide, protestul a fost declanşat de anunţul lui Tudorel Toader referitor la evaluarea lui Kovesi şi Lazăr - perceput de multă lume drept un potenţial atac la adresa şefei DNA - cât şi de intenţia ministrului de a pune prag la abuzul în serviciu.

La protest, participanţii au expus afişe de susţinere a şefei DNA şi au adus cu ei deja celebrele momâi cu chipurile lui Tăriceanu şi Dragnea îmbrăcaţi în zeghe. Cum jandarmii i-au avertizat pe cetăţeni că vor fi amendaţi, evenimentul a luat sfârşit repede.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne