Italian blocat în casă cu cadavrul surorii sale, decedate în urma pneumoniei după infecţie cu virus Wuhan [VIDEO]

Bărbat italian stă în casă cu sora sa moartă în urma infecţiei cauzate de virusul Wuhan
Bărbat italian stă în casă cu sora sa moartă în urma infecţiei cauzate de virusul Wuhan (Captură Youtube)

Fratele unei femei care a murit acasă după ce a contractat virusul Wuhan a fost nevoit să facă un apel disperat pe social media pentru a convinge autorităţile italiene să vină să ridice cadavrul, conform Reuters.

Teresa Franzese, în vârstă de 47 de ani, locuia cu familia în oraşul Napoli şi a început să prezinte simptomele pneumoniei cauzate de virusul Wuhan săptămâna trecută. Sănătatea ei s-a deteriorat rapid şi a murit sâmbătă, înainte de a fi cunoscute rezultatele testului.

Având în vedere incertitudinea, angajatorii şi chiar spitalul local au refuzat să ridice cadavrul.

„Sora mea este moartă, în pat. Nu ştiu ce să fac. Nu pot să o înmormântez cum se cuvine, deoarece instituţiile m-au abandonat”, s-a plâns fratele ei Luca Franzese într-un videoclip postat pe Facebook. „Suntem ruinaţi. Italia ne-a abandonat. Să rămânem puternici împreună. Vă rugăm să transmiteţi acest videoclip peste tot”, a spus el, luptându-se să-şi reţină emoţiile.

Cadavrul a fost ridicat după 36 de ore şi a fost dus la un cimitir local unde a fost înhumat fără ceremonie. Familia ei a trebuit să rămână în carantină acasă din cauza temerilor că ar putea contracta virusul.

Italia a închis aproape toate magazinele, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor. Carantina impusă de premierul Conte este cea mai dură din toată Europa, Italia având 12 mii de cazuri declarate şi peste 800 de decese.

Franzese a spus că sora sa suferea de epilepsie. Pe măsură ce starea ei s-a agravat, el a menţionat că a insistat să fie testat pentru coronavirus. „Pentru a o menţine în viaţă, am încercat să-i fac o resuscitare gură la gură”.

Conform rapoartelor oficiale, doar o persoană a murit până acum în regiunea Campania, din jurul oraşului Napoli. Potrivit mărturiilor fratelui său, cauza oficială a decesului femeii a fost epilepsia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe