Italia “declară război ONG-urilor”. Va amenda ambarcaţiunile care salvează migranţi

Ministrul italian de interne Matteo Salvini (Getty Images)
Andrei Popescu
16.05.2019

Publicaţia The Guardian a raportat că guvernul Italiei plănuieşte să emită un decret care prevede că ambarcaţiunile de salvare ale ONG-urilor vor fi amendate cu până la 5.500 de euro pentru fiecare migrant pe care îl debarcă pe teritoriul italian, potrivit site-ului Zero Hedge.

Francesca Totolo a precizat recent în ultima sa carte:

“...toate acele ONG-uri internaţionale precum Avaaz, Oxfam, Amnesty Internaţional, Human Rights Watch şi multe altele au cu siguranţă un lucru în comun: sursa lor financiară este [George] Soros. Rolul lor a fost, şi continuă să fie, acela de a-i face pe cetăţenii italieni să se simtă vinovaţi dacă nu acceptă migranţi: legal sau ilegal, ei trebuie să fie acceptaţi indiferent de motiv. Aşadar, aceste ONG-uri, sau Charoni moderni aşa cum îmi place să le numesc, practic – direct sau indirect – au introdus ilegal în Italia aproximativ 700.000 de persoane în ultimii câţiva ani. Trebuie să înţelegem că un astfel de lucru este o operaţiune planificată de la bun început.

...încă din 2008 a fost creată la Roma asociaţia ‘Carta di Roma’. Acesta poate fi considerat primul ONG finanţat în mod direct de Soros în Italia. Care a fost scopul acestei ‘asociaţii de jurnalişti’? A fost acela de a ‘promova informaţii corecte despre migranţi, refugiaţi şi solicitanţi de azil în Italia’. Nu vă face acest lucru să vă gândiţi inevitabil la faptul că Soros a ştiut încă din 2008 de ceea ce se va întâmpla trei ani mai târziu în Libia şi, prin urmare, pregătea calea pentru o ‘schimbare a paradigmei’?”

Aşa cum era de aşteptat, grupurile umanitare au declarat că decretul ministrului italian de Interne Matteo Salvini reprezintă o “declaraţie de război împotriva ONG-urilor care salvează vieţi în largul mării”.

Noul decret întăreşte puterile Ministerului de Interne în problema migraţiei şi are obiectivul de a pune capăt operaţiunilor de salvare desfăşurate de ONG-uri. De exemplu, Medecins Sans Frontières (MSF) ar fi trebuit să plătească 440 milioane de euro pentru salvarea a 80.000 de persoane dacă decretul ar fi fost emis acum trei ani.

“Noul decret ameninţă principiile legale şi obligaţia de a salva vieţi”, a afirmat Claudia Lodesani, preşedinte al MSF Italia. “Este ca şi cum ai amenda ambulanţe pentru că transportă pacienţi la spital”.

Salvini a declarat în repetate rânduri că apele italiene sunt închise navelor de salvare operate de ONG-uri. Câteva nave au fost blocate în largul mării pe baza acestei abordări, care parţial urmăreşte să forţeze alte ţări europene să accepte mai mulţi migranţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor