„Al cincilea val nu mai poate fi oprit. Pandemia se poate încheia doar prin vaccinare obligatorie” - ministrul german al Sănătăţii

Karl Lauterbach
Karl Lauterbach (Sean Gallup / Getty Images)

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a respins ideea unei noi carantine de Crăciun, dar a susţinut că al cincilea val Covid - vector al acestuia presupunându-se a fi noua tulpină Omicron - nu mai poate fi oprit şi susţine că singura modalitate de a opri pandemia este vaccinarea obligatorie.

„Nu vom intra în carantină înainte de Crăciun. Dar cu siguranţă vom avea un al cincilea val – am trecut de un prag critic al infectărilor cu Omicron. Acest val nu mai poate fi oprit”, a declarat Lauterbach pentru postul de televiziune ARD.

Lauterbach a anunţat că restricţiile vor fi înăsprite, dar nu a specificat în ce mod.

70% din populaţia Germaniei este complet vaccinată.

Duminică au fost înregistrate 29.348 de noi cazuri Covid şi 180 de decese, potrivit Institutului Robert Koch. Nu este clar câte dintre acestea se datorează variantei Delta şi câte variantei Omicron.

Lauterbach a solicitat în mai multe rânduri introducerea vaccinării obligatorii, proiectul urmând să fie discutat în parlament la începutul anului viitor.

Săptămâna trecută, noul cancelar german Olaf Scholz a declarat că nu există "linii roşii" în privinţa opririi pandemiei, semnalând că va impune vaccinarea obligatorie, încălcând astfel promisiunea făcută germanilor de fostul cancelar Angela Merkel, potrivit căreia nu va fi instituită vaccinarea obligatorie în Germania.

Pentru germani subiectul administrării forţate de medicamente este sensibil din cauza abuzurilor comise de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Cred că putem pune capăt (pandemiei) dacă acoperim lacunele din campania de vaccinare prin vaccinare obligatorie. Asta este convingerea mea”, afirmă Lauterbach.

Sâmbătă, în Germania au avut loc mai multe proteste împotriva vaccinării obligatorii, la care au participat mai multe mii de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe