Iranul avertizează în privinţa celui de-al Treilea Război Mondial

Akbar Hashemi Rafsanjani, preşedintele Consiliului de Discernământ din Iran.
Akbar Hashemi Rafsanjani, preşedintele Consiliului de Discernământ din Iran. (Captură Foto)

Un oficial senior iranian a avertizat miercuri în privinţa unui iminent “al treilea război mondial” care va fi declanşat de terorişti, conform rapoartelor regionale, arată Washington Free Beacon.

Akbar Hashemi Rafsanjani, preşedintele puternicului Consiliu al Discernământului din Iran, a avertizat că “izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial” va avea loc în viitorul apropiat, conform unui raport al agenţiei iraniene de ştiri FARS.

“Ameninţarea izbucnirii celui de-al treilea război mondial de către terorişti este serioasă”, a fost citat Rafsanjani afirmând în cadrul unei întâlniri cu ministrul italian de Externe Paolo Gentiloni, care s-a aflat în Teheran în această săptămână pentru o întâlnire cu oficialii iranieni.

Rafsanjani a învinuit SUA şi NATO pentru crearea condiţiilor care vor duce la acest război.

“SUA şi NATO au invadat Afganistanul pentru a elimina terorismul şi traficul cu droguri, dar am văzut că terorismul s-a extins de la Al-Qaeda şi mişcarea talibanilor din Afganistan şi Pakistan în părţile izolate ale lumii, sub forma [grupurilor] Statul Islamic, Boko Haram şi Frontul Al-Nusra”, a declarat el.

Rafsanjani a cerut SUA şi altor ţări occidentale “să nu mai susţină grupurile teroriste” din regiune.

Iranul şi SUA se află în tabere opuse în privinţa mai multor războaie etnice din regiune, inclusiv în Siria şi Yemen. Totuşi, SUA şi Iranul au devenit aliaţi în războiul pentru înfrângerea Statului Islamic în Irak.

Conform FARS, Gentiloni a susţinut comentariile lui Rafsanjani.

“În întâlnirile mele cu oficialii iranieni şi italieni voi menţiona acest lucru şi sper că propunerea dumneavoastră va fi un punct de pornire în vederea înfrângerii teroriştilor din diferite societăţi umane”, a afirmat Gentiloni.

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat la rândul său în privinţa ameninţării terorismului, deşi nu a recunoscut direct rolul Iranului în stimularea unei mari părţi a acestuia, conform Washington Free Beacon.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe