Vladimir Putin nu renunţă la izolarea sa extremă în ciuda faptului că ar fi fost vaccinat

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Alexei Druzhinin\TASS via Getty Images)

Preşedintele Vladimir Putin va rămâne probabil în autoizolare, în ciuda faptului că, oficial, şi-a făcut ambele doze de vaccin fabricate pe plan intern în Rusia, a informat luni publicaţia Proekt, citată de Moscow Times.

Accesul la Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani, este extrem de restricţionat, de când primul val al pandemiei virusului Wuhan a ajuns în Rusia, în primăvara anului trecut.

El lucrează prin intermediul unui videolink, de la reşedinţa sa din afara Moscovei, care este echipată cu un tunel de dezinfectant. Rarii săi vizitatori în persoană trebuie să petreacă două săptămâni în carantină.

"Putin va trăi foarte probabil izolat pentru o lungă perioadă de timp", consideră jurnaliştii de la Proekt, citând o sursă anonimă apropiată de administraţia prezidenţială.

Kremlinul a spus că Putin a primit a doua doză de vaccin produs de Rusia, pe care a refuzat să o numească, cu uşile închise, în urmă cu aproape patru săptămâni.

Proekt a raportat că programul viitor al lui Putin indică faptul că preşedintele nu intenţionează să renunţe la izolarea strictă în care se află.

Serviciul rus al BBC a raportat că miliarde de ruble cheltuite pentru eforturile de protejare a lui Putin de virusul Wuhan s-au îndreptat în mare măsură către carantinarea jurnaliştilor, şoferilor şi piloţilor care intră în contact cu el.

Primăvara trecută, Rusia a introdus unul dintre cele mai stricte regimuri de restricţii din lume, cu frontiere blocate, companii închise şi circulaţie pe baza codurilor QR la Moscova, epicentrul focarului rusesc de Covid-19.

Majoritatea restricţiilor au fost ridicate de atunci în întreaga ţară, iar viaţa la Moscova a revenit la normal de la începutul anului 2021.

Deşi Rusia a fabricat până în prezent trei vaccinuri, depunând eforturi susţinute pentru a le fabrica în UE şi China, ritmul actual al vaccinărilor sugerează că Rusia este pe cale să inoculeze complet 70% din populaţia sa până la mijlocul anului 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe