Maia Sandu se va întâlni cu preşedintele Lituaniei care vine într-o vizită oficială la Chişinău


Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni vineri, 14 mai, cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda care se va afla într-o vizită oficială la Chişinău în zilele de 13-14 mai, la invitaţia şefei statului.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei moldovene, discuţiile dintre cei doi şefi de stat se vor concentra pe oportunităţile de diversificare şi de aprofundare a relaţiilor bilaterale, precum şi pe dinamizarea relaţiilor dintre R. Moldova şi UE, Lituania fiind un susţinător consecvent al obiectivelor de integrare europeană a ţării şi de realizare a reformelor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE.

„Pe finalul vizitei, Maia Sandu şi Gitanas Nauseda vor planta câte un arbore la Grădina Botanică din Chişinău, un gest simbolic de aliniere a Republicii Moldova la politica de mediu a Uniunii Europene privind creşterea gradului de conştientizare a populaţiei în legătură cu problemele ecologice”, se mai spune în comunicat.

Aceasta este prima vizită a unui preşedinte lituanian în R. Moldova în ultimii şase ani.

Maia Sandu, va mai avea miercuri, o întrevedere cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, care se află într-o vizită oficială de două zile la Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe