În R. Moldova a început etapa a treia a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

(gov.md)

Comitetul Naţional de Coordonare a Imunizării de la Chişinău a anunţat startul etapei a treia a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, de marţi, 11 mai, campania este deschisă mai multor categorii ale populaţiei generale, inclusiv angajaţilor din domeniul producerii de alimente şi energie electrică, transport şi comunicaţii, sectorului horeca.

Mai pot fi vaccinaţi angajaţii saloanelor de frumuseţe şi frizeriilor, lucrătorii din domeniul teatral – concertistic, muzee, biblioteci, din sistemul financiar, bancar şi care prestează servicii esenţiale de plăţi, reprezentanţii cultelor religioase şi poştaşii, dar şi persoanele care au în subordine peste 100 de angajaţi, indiferent de forma de activitate.

În acelaşi timp, va continua prima şi a doua etapă de vaccinare care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârstă de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidităţi şi cele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidităţi pentru care virusul Wuhan prezintă un risc sporit de a face forme grave ale bolii Covid-19 şi chiar deces, precizează Ministerul Sănătăţii, potrivit unui comunicat.

Pentru implementarea cu succes a campaniei de vaccinare a populaţiei, vor fi deschise mai multe Centre de vaccinare la nivel naţional. Marţi a fost inaugurat un astfel de Centru la Bălţi, iar în următoarele zile se preconizează organizarea altui Centru în cadrul C.I.E. „Moldexpo”.

Totodată, instituţia informează că vor fi organizate şi echipe mobile care se vor deplasa la persoanele vârstnice, ce nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, 49 de infectări cu virusul chinezesc şi doar 6 decese - cifre scăzute record de la începutul anului curent.

Până în prezent, în R. Moldova, au fost vaccinate 185.292 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe