Ion Sturza: Putin şi-a atins scopul, i-a adus pe toţi la „masa lungă” dezinfectată cu „Noviciok politic”

Solidaritatea europeană este ţăndări, afirmă Ion Sturza.
Ion Sturza (Florin Chirilă/Epoch Times)
Tatiana Chiriac
15.02.2022

Vladimir Putin şi-a atins scopul. Toţi, dar toţi au fost aduşi şi umiliţi la „masa lungă” dezinfectată cu „Noviciok politic”, constată fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, menţionând că „şobolanul” uşor-uşor i-a băgat în colţ pe toţi „tigrii de carton”. „Mâine NU va fi război.”

„Biden şi Johnson, cu ratingurile la pământ, principalii perdanţi - revin la vatră şi trebuie să gestioneze complicate probleme interne, inclusiv beţiile în pandemie.

Macron merge la alegeri fără lauri de pacificator, iar Scholz a intrat în căpăstru nerugat de nimeni”, scrie acesta pe pagina sa de socializare, subliniind că „solidaritatea europeană este ţăndări”.

„Cine a profitat? Est-europenii s-au pricopsit cu ceva trupe de „cavalerie” şi videoconferinţe cu cei mai importanţi. Ucrainenii au primit echipamente militare moderne şi ajutor financiar nesperat. Tot e bine. Muritorii de rând? O sperietură mai gravă ca în timpul crizei rachetelor din Caraibe.

Mă bântuie o întrebare: cum de băieţii mari cu armate de spioni şi analişti au marşat (a câta oară?!) pe o combinaţie din trei mişcări a ruşilor? Dar...”, a întrebat retoric fostul premier.

În opinia lui Ion Sturza, partea bună a acestei „zarniţe” este că toţi au testat în regim aproape real teoriile de securitate şi interacţiune la nivel politic. Lecţii extrem de utile care trebuie învăţate! „Şi moldovenii au ceva de câştigat, preţurile la gaz şi petrol scad.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor