Iohannis încă proprietar în scripte pe casa din centrul Sibiului, pierdută în instanţă

Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Ana Ion
05.04.2016

Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu susţine că adresa privind radierea drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra casei pierdute în instanţă nu a fost înregistrată în evidenţele instituţiei.

În evidenţele OCPI Sibiu nu s-a înregistrat adresa nr. SBG_DEX 6848/25.03.2016 din partea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sibiu.", precizează Oficiul Cadastral din Sibiu în răspunsul la interpelarea pe această temă adresată de hotnews.

Informaţia apare la o zi după ce Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a transmis de asemenea ca răspuns la o solicitare Hotnews că instituţia a solicitat pe data de 25 martie OCPI radierea drepturilor de proprietate ale familiei Iohannis asupra imobilului pierdut prin decizia Curţii de Apel Braşov.

AJFP Sibiu susţinea ca instituţia "prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al pârâţilor Baştea Ioan, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumpărători". În acelaşi răspuns, AJFP Sibiu precizează că, după efectuarea procedurilor de radiere şi de suplimentare a certificatului de moştenitor, imobilul pierdut în instanţă de Iohannis va fi evaluat şi valorificat prin vânzare.

Articolul integral poate fi citit aici

Reamintim că în noiembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a pierdut, printr-o hotărâre definitivă, dreptul de proprietate asupra uneia dintre casele sale, imobil închiriat încă din 2006 Băncii Raiffeisen. În februarie, Rise Project dezvăluia că preşedintele Iohannis încasează în continuare bani din închirierea imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat. Valoarea anuală a contractului de închiriere dintre Klaus Iohannis şi Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro, relata Rise Project.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor