Iohannis, despre acuzaţiile de plagiat aduse şefei DNA: "Circ mediatic!"

Şeful statului a catalogat drept "circ mediatic" acuzaţiile aduse Codruţei Kovesi de "omul de bine" Sebastian Ghiţă şi a remintit că Tăriceanu, personaj urmărit penal pentru minciună, urmăreşte să scape de justiţie.
Loredana Diacu
14.10.2016

alte articole

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
14.10.2016

Preşedintele Iohannis a catalogat joi acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă vizând un posibil plagiat al tezei de doctorat a şefei DNA drept un circ mediatic de campanie.

"Când au apărut primele acuzaţii de la acest "om de bine" (Ghiţă - n.r), am spus că este un circ mediatic pentru campania electorală. Sunt în continuare de aceeaşi părere", a declarat Iohannis.

Preşdintele a mai opinat că acuzaţiile aduse Laurei Codruţa Kovesi nu afectează activitatea DNA.

"Eu sunt convins că activitatea nu numai că poate merge mai departe. Merge mai departe, dar, în paralel, sigur că dacă există autorităţi care primesc sesizări ele trebuie să îşi facă treaba, dar asta nu înseamnă în niciun caz că se opreşte vreun demers în lupta anticorupţie. Atunci când au apărut primele aşa-zise acuzaţii de la acest aşa-zis om de bine, eu m-am exprimat şi am spus că este un circ mediatic, creat pentru campania electorală. Sunt în continuare de aceeaşi părere", a afirmat şeful statului, citat de B1 TV.

Iohannis a fost întrebat de presă şi despre cererea lui Călin Popescu Tăriceanu, de publicare a stenogramelor de la discuţiile pe care Iohannis le-a avut cu procurorul general şi cu procurorul-şef al DNA.

"Este foarte interesant - vorbim de domnul Tăriceanu, cel care a fost urmărit penal pentru minciună, chiar dat în judecată pentru minciună penală. Cred că e aceeaşi persoană care acum câţiva ani scria bileţele "dragă Traian" ca să intervină pentru un prieten, nu cred că este preocupat chiar de independenţa justiţiei, cred că se preface şi urmăreşte, de fapt, să scape de justiţie", a afirmat preşedintele.

Reacţia lui Ghiţă

Ulterior declaraţiilor preşedintelui, Sebastian Ghiţă a intervenit telefonic în cadrul unei emisiuni B1 Tv, acuzându-l pe preşedinte de "dublă măsură".

"În campania electorală, eu am fost unul dintre cei care au jucat în tabăra Ponta, în timp ce Kovesi a fost în tabăra Iohannis. (...) Dacă pentru a o proteja în plagiat, Iohannis o acoperă pe Kovesi, eu cred că este o chestiune greşită. Această dublă măsură va fi văzută de oameni", a susţinut Ghiţă.

"Eu pot fi un om rău, poate să îmi zică Iohannis oricum, dar el e preşedintele României şi e obligat să ne spună, dorim să avem o Românie condusă de persoane care au plagiat, ca să mă trimită pe mine la închisoare sau să îmi facă dosare. (...) Dacă Iohannis vrea ca Kovesi să îi aresteze duşmanii politici, şi o ţine de dârlogi, nu cred că face bine", a mai acuzat Ghiţă.

Reamintim că, recent, deputatul PRU Sebastian Ghiţă s-a "autodenunţat" susţinând că a participat la o presupusă măsluire a raportului referitor la lucrarea de doctorat a şefei DNA. Procurorul - şef al DNA a negat acuzaţia, însă, pe de altă parte, a refuzat să ceară reanalizarea lucrării DNA, susţinând că acest demers nu trebuie făcut de ea, ci de cei care au îndoieli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor