Iohannis critică Legea salarizării: Nu poţi să-i laşi în aer pe funcţionarii din administraţia publică

Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a funcţionarilor din administraţia publică locală, aşa undeva în aer, a tras un semnal de alarmă preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Sindicaliştii din administraţia publică au dreptate să fie îngrijoraţi cu privire la Legea salarizării unitare promovate de PSD-ALDE, a atras atenţia luni, în faţa presei, preşedintele Klaus Iohannis.

"Abordarea pe care am văzut-o în Parlament cred că necesită încă nişte îmbunătăţiri. Nu poţi să laşi salarizarea oamenilor, în special a funcţionarilor din administraţia publică locală, aşa undeva în aer. Este vorba despre funcţia publică care trebuie să fie tratată sustenabil, serios la nivel naţional. Şi aici sindicaliştii au dreptate dacă sunt îngrijoraţi. Eu cred că se va înţelege această îngrijorare şi se va corecta proiectul legii, altfel nu se poate să aibă foarte mare valoare pentru administraţia publică locală", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Potrivit preşedintelui, Legea salarizării este elaborată de Parlament şi Guvern şi "dumnealor poartă şi răspunderea, dar au şi oportunitatea să facă un lucru bun şi le doresc să facă un lucru bun".

Reamintim că sindicatele din administraţia publică au anunţat proteste în toată ţară, principala lor solicitare fiind "o grilă de salarizare pentru angajaţi cu respectarea principiilor legii".