Deputat PNL, avertisment către Grindeanu: "Acest demers vă va distruge cariera politică!"

Ovidiu Raeţchi
Ovidiu Raeţchi (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a lansat un apel către premierul Sorin Grindeanu, cerându-i acestuia să nu se lase folosit de Liviu Dragnea pentru impunerea unor ordonanţe profund imorale, respectiv ordonanţa graţierii şi cea a modificării Codului Penal prin care dosarele unor politicieni corupţi ar urma să fie albite.

Domnule premier Sorin Grindeanu, faceţi parte dintr-o generaţie mai tânără de lideri ai PSD. Aţi crescut treptat în partid, nu aţi ars etape. Nu aveţi probleme penale şi, în mare măsură, v-aţi format după 1989. Potrivit propriului CV, aţi avut burse şi v-aţi specializat în străinătate, în state precum Italia, Portugalia, Germania şi Marea Britanie. Mai mult, am colaborat în chestiuni vizând poziţia României în cadrul NATO şi ştiu că sunteţi sensibil la modul în care sunteţi perceput de partenerii noştri europeni şi transatlantici. În acest context, vă recomand, domnule premier Grindeanu, să nu vă lăsaţi folosit de Liviu Dragnea pentru impunerea unor ordonanţe profund imorale. Acest demers vă va distruge cariera politică”, i se adresează Raeţchi lui Grindeanu, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Deputatul PNL l-a sfătuit pe Grindeanu să demisioneze din fotoliul de la Palatul Victoria dacă presiunile din partid la adresa sa continuă:

“Sunt convins că presiunea la care sunteţi supus şi care vine dinspre Liviu Dragnea este imensă. Dacă cedaţi, riscaţi să intraţi în istorie ca un simplu executant al şefului pe linie de partid. Şi, mai mult, veţi fi premierul care a curăţat cazierul lui Liviu Dragnea şi al altor colegi de partid certaţi cu legea, dar şi cel care i-a ajutat pe condamnaţii pentru pedofilie sau viol să iasă mai repede din închisoare. Nu cred că vreţi să giraţi un asemenea demers şi, de aceea, cel mai bun sfat pe care vi-l pot da este să demisionaţi din funcţia de premier dacă presiunile la adresa dumneavoastră continuă şi dacă nu aveţi forţa să îi cereţi ministrului Justiţiei să renunţe la ordonanţele graţierii", adaugă Raeţchi.

Reamintim că Ministerul Justiţiei a lansat două proiecte de ordonanţe văzute de DNA, Parchetul General, CSM etc., drept lovituri grele la adresa luptei anticorupţie. Una dintre acestea vizează graţieri parţiale - acordate de-a valma corupţilor, violatorilor, pedofililor etc. dacă sunt bătrâni, bolnavi sau au copii mici în întreţinere - iar alta mutilează Codul Penal, minând instituţia denunţătorului, redefinind abuzul în serviciu în favoarea "abuzatorilor" etc.

Revoltaţi de acest demers, zeci de mii de români au ieşit duminică în stradă atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe ale ţării şi diaspora. La protestul din Capitală şi-a făcut apariţia şi preşedintele Iohannis, care s-a declarat indignat că "o gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept!".