Iohannis: "Acest Guvern nu este al meu. Vremea în care Preşedintele lua locul Premierului a trecut"

Preşedintele Iohannis a ţinut să îi asigure pe cei ce "parazitează dezbaterea publică" prezicându-i un final anticipat al mandatului, să nu mizeze pe aşa ceva.
Klaus Iohannis, 14 mai 2015
Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a declarat luni la Timişoara, în deschiderea Conferinţei "Diaspora în Cercetarea Ştiinţifică şi Învăţământul Superior din România", că deşi există lucruri care-l nemulţumesc la actualul Guvern nu toate se rezolva pe scena publică, şi a apreciat că în ultima perioadă s-a demonstrat că instituţiile statului pot lucra împreună pentru a crea un climat social în care să evoluăm spre normalitate şi predictibil.

"O stare de spirit şi un climat social se schimbă în ani. Totuşi, cred că realizăm cu toţii că nu mai avem răfuieli zilnice între Preşedinte şi Prim-ministru, că nu se mai duc războaie inutile împotriva unor instituţii întregi şi nu se mai inventează conflicte pentru un joc politic de conjunctură. Am arătat că putem lucra împreună – Guvern, partide, instituţii, societate civilă, patronate, sindicate – pentru a crea acel climat social în care să evoluăm normal şi predictibil. Există ceva mai mult calm, mai multă înţelegere, păstrând însă dezbaterea şi concurenţa pe scena politică.

Vremea în care Preşedintele lua locul Premierului a trecut. Asta nu înseamnă că, în calitate de mediator, nu voi interveni atunci când e cazul. Am făcut-o, o voi face şi mă voi implica pe subiecte majore care afectează bunăstarea şi viaţa oamenilor sau bunul mers al acestei ţări.", a declarat şeful statului.

Iohannis a adăugat că deşi există lucruri care-l nemulţumesc la actualul Guvern, nu toate acestea se rezolvă pe scena publică.

"Sunt lucruri care mă nemulţumesc la acest Guvern, dar nu toate se rezolvă pe scena publică. Unii au vorbit despre acest guvern ca şi cum ar fi “al meu”. Nu e guvernul meu. Acest guvern a fost o soluţie, până la alegerile din toamna acestui an, generată de o situaţie de criză şi la care au subscris cele mai importante partide politice. Deci este Guvernul României.", a declarat şeful statului.

Iohannis a mai precizat că în perspectiva alegerilor, este de părere că "a venit vremea programelor, a competiţiei şi a asumării politice."

Nu în ultimul rând, Iohannis a ţinut să-i asigure pe criticii săi că îşi va duce până la capăt mandatul.

"Mă uit cu un oarecare amuzament la aceia care, neavând teme de atac consistente, parazitează dezbaterea publică prezicându-mi un final anticipat al mandatului.

Eu le spun de pe-acum să nu-şi facă iluzii şi să nu mizeze pe aşa ceva. Am mai trăit asta şi când am devenit primar. Mulţi îmi preziceau un final timpuriu în politică şi am plecat din funcţia de primar după 15 ani şi patru mandate ca să devin Preşedintele României.

Vă asigur, aşadar, că îmi voi duce proiectul de ţară la bun sfârşit. Nu pentru mine, ci pentru cetăţenii României, pe care am privilegiul să îi reprezint.", a declarat şeful statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne