Liderul PPE îi cere demisia lui Dragnea: "Democraţia nu permite frauda electorală"

Preşedintele PSD se confruntă cu un val de cereri de demisie, care însă nu par să îl afecteze prea tare. Colegii săi din eşalonul de sus al PSD - cu excepţia lui Valeriu Zgonea - îi sunt solidari.
Liderul grupului PPE, Joseph Daul.
Liderul grupului PPE, Joseph Daul. (JAVIER SORIANO / AFP / Getty Images)

După ce o serie de politicieni, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, i-au cerut demisia şefului PSD Liviu Dragnea după ce a fost condamnat definitiv în dosarul Referendumul, a venit şi rândul unei reacţii internaţionale. Preşedintele Partidului Popularilor Europeni, Joseph Daul, îi cere şi el liderului social-democrat să facă un pas în spate.

"Preşedintele PSD Liviu Dragnea trebuie să demisioneze ca urmare a condamnării pentru fraudă electorală. Democraţia nu permite fraudă electorală", a scris Joseph Daul pe contul său de Twitter.

Reamintim că ales preşedinte al PSD în timp ce avea dosar penal pe rol, Liviu Dragnea a devenit vineri primul lider PSD în exerciţiul funcţiunii condamnat penal.

În ciuda faptului că a fost condamnat în mod definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fraudarea referendumului, liderul PSD Liviu Dragnea a decis să rămână în fruntea partidului, pentru a gestiona campania electorală.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne