Daniel Constantin: Guvernul Cioloş, depăşit de importanţa misiunii pe care o are

Situaţia prezentă a fondurilor europene nu este roz deloc, performanţa Guvernului este foarte slabă, declară fostul ministru Daniel Constantin, care îi cere premierului Dacian Cioloş să pună lucrurile în mişcare în acest domeniu vital pentru ţară.
Daniel Constantin
Daniel Constantin (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Demisia ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, este o decizie corectă prin care se mai salvează puţin din onoarea Guvernului Cioloş, un guvern depăşit de importanţa misiunii pe care o are, a declarat luni, în cadrul unui comunicat de presă, copreşedintele ALDE Daniel Constantin.

"Săptămâna trecută, spuneam că lucrăm la o moţiune simplă împotriva ministrului, deoarece suntem nemulţumiţi de stadiul actual al absorbţiei fondurilor europene, mai bine spus despre inexistenţa unei absorbţii. Este o decizie prin care se mai salvează puţin din onoarea acestui Guvern, care ne demonstrează pe zi ce trece că subperformează, că este depăşit de importanţa misiunii pe care o are.

Din punct de vedere economic, România a pierdut foarte mult în aceste luni. O demisie nu rezolvă mai nimic. Se puteau face multe lucruri în cele cinci luni care au trecut de la învestirea acestui Executiv. Fondurile europene sunt în acest moment într-un impas, România este în impas.

Este inadmisibil ca până în acest moment nicio măsură să nu fie deschisă din perioada de programare 2014-2020, în condiţiile în care investiţiile publice guvernamentale se bazează într-o proporţie de 43% pe fonduri europene", a precizat Daniel Constantin.

Liderul ALDE a atras atenţia că partidul său şi-a exprimat îngrijorările cu privire la situaţia de la Ministerul Fondurilor Europene încă din urmă cu mai multe luni.

"Este inacceptabil că până acum, la finalul lunii aprilie, să avem blocate măsurile de finanţare de către Executiv. De altfel, nu există la ora actuală nici măcar perspectiva semnării unor contracte în 2016. Situaţia în privinţa fondurilor europene nu este roz deloc, performanţa Guvernului este slabă şi sper ca premierul Cioloş să vină cu o propunere viabilă, una care să pună lucrurile în mişcare în acest domeniu.

Dacă situaţia va continua în aceeaşi direcţie, atunci România riscă foarte mult ca anul acesta să fie unul de sacrificiu în privinţa fondurilor de la Uniunea Europeană. ALDE va continua să monitorizeze în mod constant activitatea Guvernului într-un domeniu cheie şi va atrage de fiecare dată atenţia cu privire la posibilele riscuri la care România este supusă", a mai punctat Daniel Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne