Tensiune la vârful PSD. Dragnea: Zgonea a început să fie perceput că are o agendă diferită de a partidului

Valeriu Zgonea, numărul doi în PSD, a fost singurul care s-a opus ca Liviu Dragnea să rămână în continuare la conducerea partidului după condamnarea sa definitivă în dosarul Referendumul. Replica liderului PSD nu s-a lăsat mult aşteptată.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a declarat dezamăgit de atitudinea preşedintelui executiv al partidului, Valeriu Zgonea, care nu i-a cerut demisia în şedinţa de vineri în urma căreia s-a decis să rămână la şefia partidului, ci pe Facebook.

"Nu la acea întâlnire (mi-a cerut demisia - n.r.), a cerut-o pe Facebook. (...) În discuţia pe care am avut-o cu toţii, Vali Zgonea a cerut la un moment dat să nu luăm o decizie atunci, să mai amânăm. Mă rog, a generat nişte reacţii împotriva lui destul de puternice, pentru că oamenii, mă rog, am înţeles nu ştiu dacă bine sau greşit, că are alte gânduri. Şi, ceea e cel mai rău, din punctul meu de vedere, este că Vali Zgonea a început să fie perceput acum că are o agendă nu neapărat aceeaşi cu agenda partidului." Pentru că am citit ce a scris pe Facebook

În primul rând eu niciodată nu am făcut asemenea gesturi — să am puncte de vedere despre un coleg pe care să le exprim public. Am avut discuţii, am avut păreri, le-am exprimat în BPN", a declarat duminică, la Antena 3, Liviu Dragnea, citat de Agerpres

Întrebat dacă există posibilitatea ca Valeriu Zgonea să părăsească PSD sau să existe o ruptură din punct de vedere instituţional în ceea ce-l priveşte, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, liderul social-democraţilor a replicat:

"Vom vedea. Totuşi, îi rog pe colegii mei care au răspuns sau au intervenit sau au reacţionat în urma acestei postări să se abţină, le înţeleg supărarea, le înţeleg frustrarea, dar o să discutăm în interior. Nu e bine să alimentăm aceste lucruri. Procesul de modernizare în partid continuă, chiar dacă el n-a fost făcut spectaculos, dar în fiecare judeţ lucrurile se întâmplă, iar la finalul anului 2016, PSD-ul va fi primul partid modernizat, primul partid profesionalizat, în sensul bun al cuvântului.

În zilele următoare, când cineva, indiferent cine e el din partid, va avea o asemenea reacţie — nici nu mai contează dacă va duce la capăt ceea ce a spus, îşi dă demisia sau nu — deja pentru tot partidul sau aproape tot partidul e descalificat, din păcate. Eu am fost surprins sincer de poziţia lui, dar, până la urmă, asta e viaţa".

Liviu Dragnea a atras atenţia că, în actualul cod de integritate al PSD, "care este un amănunt mai mai mult sau mai puţin important", se vorbeşte de condamnări pentru corupţie, evaziune fiscală şi infracţiuni comise cu violenţă.

"Dacă eu aş fi ştiut, dacă aş fi văzut, aş fi simţit vineri că o plecare a mea păstrează partidul la fel de unit, la fel de determinat pentru campanie — are prima şansă PSD-ul la alegeri — asta se vede peste tot, în condiţiile în care la liberali este o degringoladă, nu sunt în stare să-şi găsească candidat(...), aş fi făcut-o.

Nu am văzut-o şi asta au spus-o toţi, pentru că acolo n-a fost o discuţie despre cât de mult sunt eu iubit, a fost o reacţie serioasă, şi reacţia poate a 90 % la sută a celor care au fost prezenţi acolo şi din ţară a fost o reacţie raţională — toată lumea vrea ca partidul măcar până la alegerile locale să fie condus aşa cum a fost condus până acum", a mai precizat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne