PER: Mişcarea Populară propusă de PDL se discută după 15-20 martie

Preşedintele PER, Dănuţ Pop, a declarat luni că ecologiştii nu au avut încă o discuţie oficială cu PDL pe tema formării alianţei electorale Mişcarea Populară propusă de PDL în Bucureşti şi în ţară, dar o decizie în acest sens va fi luată de partid după 15-20 martie, când vor fi definitivate propunerile pentru candidaturi.
Epoch Times România
05.03.2012

Preşedintele PER, Dănuţ Pop, a declarat luni că ecologiştii nu au avut încă o discuţie oficială cu PDL pe tema formării alianţei electorale Mişcarea Populară propusă de PDL în Bucureşti şi în ţară, dar o decizie în acest sens va fi luată de partid după 15-20 martie, când vor fi definitivate propunerile pentru candidaturi.

"Nu am negociat nimic cu PDL, noi vom discuta ceva dacă va fi vorba despre o mişcare de dreapta. La Bacău ne-am lansat propriul candidat şi în continuare avem candidaţii noştri la Primăriile de sector. Urmează să decidem ce vom face pentru Primăria Capitalei. Nu cred că Mişcarea Populară se va face înainte de locale (n.r.alegerile locale). Dacă ne cheamă la discuţii vom merge şi vom vedea. Între 15 şi 20 martie aşteptăm propunerile judeţelor cu listele de candidaţi şi apoi vom vedea ce vom face în privinţa alianţelor", a declarat pentru AGERPRES preşedintele PER.

Preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu a declarat la rândul său că există în acest moment negocieri pe marginea protocolului de colaborare încheiat între PNŢCD şi PDL în 2009 pentru alegerile din 2012, dar nu s-a definitivat încă nimic.

"Suntem în contact şi la sfârşitul săptămânii vor fi făcute publice rezultatele discuţiilor într-un mod coerent. Ţărăniştii sunt interesaţi de realizarea unui pol popular în România. Suntem în Partidul Popular European şi PNŢCD este interesat de un asemenea pol care să exprime centrul-dreapta în România alături de PDL. Am avut unele discuţii, dar nu pot să spun mai multe lucruri deocamdată pentru că trebuie anunţat ceva în momentul în care se realizează ceva. Sunt judeţe unde Mişcarea Populară se va face cu PNŢCD şi locuri unde sunt încă tratative. În Bucureşti suntem în curs de negocieri", a afirmat Pavelescu.

În acelaşi context, preşedintele Partidului Verde, Ovidiu Iane, a declarat că verzii români, membri ai Ecologiştilor Europeni, nu au făcut nicio înţelegere cu Mişcarea Populară, nu au primit nicio invitaţie din partea PDL pentru Mişcarea Populară, dar a fost stabilit candidatul pentru Primăria Capitalei în persoana Georgetei Ionescu şi urmează să stabilească candidaţii la Primăriile de sector.

"În ceea ce priveşte Mişcarea Populară nu am primit nicio invitaţie, dar vom face alianţe locale unde se impune, în anumite judeţe. Dacă vor dori (n.r.alianţe) la nivel local cu PDL o vor face, dacă vor cu USL, îi lăsăm să o facă", a mai spus Iane.

Cel mai probabil la nivelul Capitalei se va merge pe alianţa electorală Mişcarea Populară pentru Bucureşti, într-o formulă din care ar urma să mai facă parte cel puţin PNŢCD şi PER, a declarat pentru AGERPRES deputatul Vasile Gherasim, duminică seară, la finalul şedinţei Colegiului Naţional Director al PDL.

"La Capitală se va merge cel mai probabil pe varianta unei alianţe electorale care se va numi Mişcarea Populară pentru Bucureşti, cu siglă şi culoare nouă. Cu PNŢCD, cu PER. Cu UNPR mai puţin, pentru că el vrea numai pe protocol. În acest moment nu s-a stabilit exact cu cine (n.r.vom face alianţă). Noi abia acum am primit dezlegare să începem tratativele. Autorităţile locale au primit dezlegare să înceapă tratativele pentru Mişcarea Populară. Acolo unde nu se doreşte, va rămâne PDL", a explicat Vasile Gherasim.

El a spus că filialele PDL Dolj şi Bistriţa vor merge în continuare "pe varianta PDL".

În altă ordine de idei, Vasile Gherasim a spus că în cadrul CND au fos voci care au exprimat o opţiune pentru o Mişcare Populară la nivel naţional, dar că în cele din urmă s-a căzut de acord că nemafiind timp pentru un proiect la nivel naţional să se meargă pe formula de alianţă electorală la nivel local, acolo unde se va conveni în acest sens.

Gherasim a precizat că în cadrul CND nu s-a discutat punctual despre candidaturi, "având în vedere că nu era cadrul adecvat": "Aici s-a discutat despre proiecte, strategii. Nu s-a pus pe ordinea de zi o asemenea temă", a adăugat deputatul PDL. "Colegiului Naţional Director a luat hotărârea ca organizaţiile judeţene ale PDL să încheie pe plan local alianţe electorale cu alte formaţiuni politice pentru alegerile locale, urmând ca acolo unde acest lucru se va întâmpla alianţa să fie denumită Mişcarea Populară. Mişcarea Populară va avea ca însemn o inimă pe fundal verde", a declarat preşedintele democrat-liberalilor Emil Boc, duminică seara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor