Marian Sârbu: Uniunea Naţională pentru Progresul României nu este interesată de Mişcarea Populară

Epoch Times România
07.03.2012

Uniunea Naţională pentru Progresul României nu este interesată de Mişcarea Populară pe care ar vrea să o creeze PDL, a declarat preşedintele UNPR, Marian Sârbu precizând că partidul nu vrea să-şi piardă identitatea politică de centru-stânga, intrând într-o formaţiune de dreapta.

Marian Sârbu a declarat miercuri la RFI, că "UNPR n-a vorbit niciodată despre ideea apartenenţei la o Mişcare Populară, care este o mişcare de dreapta".

Liderul UNPR crede că Mişcarea Populară "este o temă mai degrabă de dezbătut în interiorul PDL-ului".

"Au existat la începutul lunii trecute discuţii cu PDL-ul, în legătură cu participarea noastră în sensul acesta, la alegerile locale, însă nu s-a pus niciodată problema unei diminuări a identităţii noastre politice, ideologice. Aşadar, este o temă mai degrabă de dezbătut în interiorul PDL-ului, în interiorul forţelor de centru-dreapta. UNPR-ul va candida (n.r. la alegerile locale). Acolo unde protocolul cu PDL-ul nu va produce efectele scontate va avea candidaţi proprii. Vom avea liste proprii în majoritatea localităţilor, în majoritatea judeţelor. Evident, acolo unde ne vom înţelege cu PDL-ul, până la urmă, acesta este şi scopul protocolului posibil, susţinerea unor candidaţi unici la posturile de primari, urmând însă ca în ceea ce priveşte listele pentru alegerile locale să candidăm pe liste separate", a precizat Marian Sârbu.

Marian Sârbu a spus că UNPR şI PDL şi-au asumat în această perioadă măsuri de austeritate, "care au dus la stabilizarea ţării şi acest lucru a fost un lucru bun, el ar trebui să se reliefeze într-un fel sau altul şi în timpul alegerilor locale".

"UNPR-ul nu este interesat de participarea în interiorul Mişcării Populare, dintr-un motiv foarte simplu: acest lucru ne-ar diminua identitatea politică. Mişcarea Populară pare să fie o mişcare de centru-dreapta, iar UNPR-ul este şi va rămâne un partid de centru-stânga", a punctat liderul UNPR, Marian Sârbu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor