Ţărăniştii din Sălaj declină orice ofertă de colaborare a PDL pentru Mişcarea Populară

Epoch Times România
05.03.2012

Democrat-liberalii din Sălaj văd în ţărănişti un posibil aliat local pentru ceea ce se doreşte a fi Mişcarea Populară, însă reprezentanţii PNŢCD declină orice ofertă de colaborare, în condiţiile în care în 2008 conducerea filialei Sălaj a ţărăniştilor a trecut, in corpore, la PDL.

"Încă nu am discutat cu colegii despre partidele cu care am putea colabora pe plan local, însă, pentru că Mişcarea Populară se doreşte a fi de centru dreapta, cred că vom discuta cu cei de la PNŢCD. Sunt excluse variante precum PNG sau PP-DD", a declarat luni, pentru AGERPRES, Claudiu Bârsan, purtător de cuvânt al PDL Sălaj.

Filiala judeţeană a PNŢCD refuză însă, prin vocea secretarului general Ioan Pop, orice fel de colaborare pe plan local cu democrat liberalii.

"La nivel local nicio şansă. Pe Sălaj mă refer. Nu, nu facem. Nu facem alianţă cu PDL la nivel local. Am hotărât toată lumea că nu. Şi dacă la nivel central se face Mişcarea Populară, cu care noi nu suntem de acord, noi mergem singuri, pentru că nu vreau ca oamenii din teritoriu să spună că noi "lucrăm" contra lor", a precizat Ioan Pop.

Potrivit acestuia, în Sălaj PNŢCD are actualmente 15 consilieri locali şi un primar, care însă este ţărănist "doar pe hârtie", pentru că a fost atras în PDL.

Conducerea filialei Sălaj a PNŢCD, în frunte cu preşedintele de atunci, Vilgil Ţurcaş, a trecut, in corpore, la PDL în toamna anului 2008.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor