Ioan Oltean (PDL) despre rezultatul alegerilor locale: Este un vot al anilor "90, de pe vremea FSN

Epoch Times România
12.06.2012

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat luni, la Bistriţa, că rezultatul alegerilor locale, care au fost câştigate de USL, îi amintesc despre votul anilor "90, de pe vremea FSN.

"Eu nu pot să cred - şi o spun cu responsabilitate - că România se întoarce în anii "90, pe vremea FSN. Nu cred că, după 22 de ani de democraţie, de evoluţie, după prezenţa României de cinci ani în Uniunea Europeană, ne întoarcem la anii "90. Este un vot al anilor "90. Cred că oamenii vor realiza într-un viitor foarte apropiat ceea ce s-a întâmplat şi sancţiunea va veni atunci când va trebui, adică la votul parlamentar din noiembrie anul acesta", a spus Oltean.

Întrebat cum vede viitorul USL, Ioan Oltean a comparat Uniunea cu "un balon care se umflă dintr-o dată şi crapă în foarte scurt timp".

"Ca orice balon care se umflă dintr-o dată şi care crapă în foarte scurt timp. Acesta este un rezultat pe care nu îl aşteptau. Amintiţi-vă că inclusiv preşedintele de onoare, Ion Iliescu, a spus că este un rezultat peste aşteptările lor - este adevărat, şi peste aşteptările noastre. Credem că balonul se va dezumfla mai repede decât cred ei şi că alegerile din toamnă nu vor confirma nici pe departe o asemenea situaţie", este de părere Oltean.

În ceea ce priveşte propria candidatură pentru o funcţie de deputat al PDL în judeţul Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean a spus că încă nu a luat o decizie în acest sens, dacă va candida pe acelaşi colegiu sau nu, însă spune că nu are emoţii să candideze în niciuna dintre zonele din acest judeţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor