Investigaţie jurnalistică. A şasea lucrare de doctorat plagiată, coordonată de Oprea. Află despre cine e vorba

Fenomenul doctoratelor plagiate pare să fie din ce în ce mai extins. O nouă investigaţie adaugă un alt nume greu pe lista celor suspectaţi de furt intelectual.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Jurnalista de investigaţie Emilia Şercan a dezvăluit luni, într-un articol publicat pe Hotnews.ro, că adjunctul şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor-şef Dumitru Pârvu, este suspectat ca şi-a plagiat teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2007, la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Lucrarea în baza căreia a obţinut titlul de doctor în Ordine şi siguranţă naţională a fost coordonată de profesorul universitar Gabriel Oprea, el însuşi suspectat ca şi-a plagiat teza de doctorat susţinută în 2001, potrivit unei alte investigaţii Hotnews publicată pe 1 iulie.

Aceasta este cea de-a şasea teză de doctorat coordonată de Oprea asupra căreia planează suspiciuni grave de plagiat pe care Hotnews o aduce în atenţia opiniei publice şi prima de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Până acum, de investigaţii similare au fost vizaţi şi primarul sectorului 2, secretar general al UNPR, Neculai Onţanu, avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Licu, secretara lui Gabriel Oprea, Adela Popescu (Neagu) şi fostul ministru al Apărării şi consilier prezidenţial, Mihai Stănişoară.

Pentru a citi restul articolului intraţi aici.