Inundaţiile au ucis 170 de persoane, în sudul Rusiei

Inundaţiile ce au avut loc în sudul Rusiei în acest week-end au ucis 170 de persoane şi au prejudiciat sever clădirile şi infrastructura, în urma precipitaţiilor semnificative de vineri seara.
Case inundate în oraşul Krimsk, 8 iulie 2012. Numărul victimelor cauzate de inundaţii în reguinea Krasnodar din sudul Rusiei a urcat la 170, conform declaraţiilor poliţiei de duminică (Mikhail Mordavsov / AFP / GettyImages)
Jack Phillips
09.07.2012

Inundaţiile ce au avut loc în sudul Rusiei în acest week-end au ucis 170 de persoane şi au prejudiciat sever clădirile şi infrastructura, în urma precipitaţiilor semnificative de vineri seara.

Aproximativ 139 de oameni au murit în oraşul Krymsk, care are o populaţie de 60.000 de locuitori, şi care a suferit cel mai grav prejudiciu din cauza ploilor, potrivit Moscow Times. În week-end, nivelul precipitaţiilor l-a atins pe cel din două luni de ploaie.

Localnicii din oraş au declarat că, în ciuda ploilor masive, niciun oficial nu i-a avertizat şi nu s-au început niciun fel de proceduri de evacuare.

"Nimeni nu ne-a spus nimic. A trebuit să ne evacuăm copiii pe cont propriu," a declarat Olga Gondar, o localnică din Krymsk, pentru ziar. Soţul ei, Alexander Gondar, a adăugat că "echipele Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă au apărut numai după ce totul s-a încheiat".

Inundaţiile au lovit noaptea târziu, atunci când cei mai mulţi oameni dormeau, iar unii dintre ei nu au auzit sistemul de alarmă, care se pare că s-a deconectat, în conformitate cu RT.

Viiturile au deteriorat aripa de urgenţă a spitalului oraşului, două din şase ambulanţe fiind avariate imediat, a raportat RT.

"Oamenii au fost supuşi unui stres puternic", au relatat medicii locali, în conformitate cu RT. "Ei şi-au pierdut casele, rudele şi pe cei dragi. A fost dureros să îi vedem pe cei în vârstă într-o asemenea situaţie."

Comisia de Investigaţie din Rusia a declarat duminică că va analiza cauzele dezastrului, investigatorul-şef Alexander Bastrykin aflându-se în prezent în Krymsk. Autorităţile au declarat că dacă locuitorii au fost sau nu avertizaţi în mod corespunzător este o problemă ce se va stabili după o anchetă penală.

Oficialii au precizat că barajul din apropiere era intact după inundaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor