Interimatul lui Ponta asigurat până în octombrie. Mircea Cosma, mândru că este"un exemplu demn de urmat" pentru premier

Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Autosuspendat de la şefia PSD Prahova în urma unui dosar penal, Mircea Cosma s-a declarat, duminică, bucuros că este "un exemplu demn de urmat" şi a precizat că, la fel ca în cazul său, şi după retragerea lui Victor Ponta se va asigura interimat la conducerea partidului, Congresul PSD fiind convocat în octombrie, relatează Mediafax..

"Când eu am avut problemele cu justiţia, m-am suspendat din funcţia de preşedinte al organizaţiei Prahova şi a preluat funcţia senatorul Savu, interimar, până la alegeri. Alegerile vor fi la sfârşitul lui august, conferinţa judeţeană. Aşa se va întâmpla şi la nivel central, întrucât noi am convocat Congresul la nivel naţional în octombrie, iar până atunci se asigură interimat. Până atunci se va hotărî dacă-şi termină problemele sau dacă nu şi, dacă nu, (Victor Ponta - n.r.) nu va mai candida, probabil. Până atunci, vom vedea ce se va discuta în Biroul Permanent Naţional, care am înţeles că se convoacă miercuri", a declarat Cosma.

Întrebat dacă retragerea premierului este o pierdere pentru PSD, Cosma a răspuns că retragerea oricărui "cadru" care s-a afirmat reprezintă o pierdere pentru partid, însă PSD este "un partid mare şi puternic" şi va trece peste acest moment.

Reamintim că Mircea Cosma a condus filiala judeţeană PSD Prahova până în luna februarie a anului trecut, când DNA a deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă pe numele său. Cosma a fost acuzat că a luat mită, împreună cu fiul său, un milion de euro de la firme private ce doreau contracte preferenţiale cu statul.

Ulterior, Mircea Cosma a fost pus sub acuzare şi în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de sprijinirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii, pentru sine sau pentru alţii, de bani, bunuri sau foloase necuvenite. Dosarul lui Herţanu vizează fraudarea de fonduri europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne