Traian Băsescu: "Cât eşti prim-ministru, eşti jupânul partidului"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Victor Ponta a făcut o mişcare de imagine prin renunţarea temporară la şefia PSD şi, oricum, funcţia de preşedinte al partidului este decorativă atunci când eşti şeful Guvernului, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, duminică într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

”Funcţia de preşedinte de partid e decorativă în momentul în care eşti şeful Guvernului: practic şeful partidului rămâne şeful Guvernului, indiferent care este formula publică în care se prezintă acest lucru. Cred că Victor Ponta a făcut doar o mişcare de imagine şi pe de altă parte pentru a le spune celor din partid ”hai, Oprişan, ai o soluţie mai bună? vino, că tu eşti mai agitat... şi or mai fi vreo doi, trei". Cred că pentru Ponta este indiferent dacă e şi preşedinte de partid sau doar premier. Funcţia de prim ministru îi garantează autoritatea asupra partidului. (...) Cât eşti prim-ministru susţinut de o majoritate din care partidul tău face parte, eşti jupânul partidului”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a mai opinat că Ponta ”a făcut o exagerare, pentru că e renunţare de faţadă, nu de fond."

"Toate organizaţiile PSD sunt dependente de prim-ministru, nu de preşedinte. (...) Jupânul politicii în an electoral şi pre electoral e premierul”, a adăugat Băsescu.

Reamintim că premierul Victor Ponta, pus sub urmărire penală în dosarul Şova, şi-a anunţat duminică, pe Facebook, intenţia de a renunţa la şefia PSD până îşi rezolvă problemele din justiţie, pentru a nu afecta partidul. În timp ce Opoziţia a reacţionat dur la declaraţia acestuia, exprimându-şi nemulţumirea că acesta nu arată aceeaşi grijă şi faţă de imaginea ţării şi a Guvernului, PSD s-a grupat în jurul premierului, lăudându-i decizia ca fiind foarte responsabilă şi dând asigurări că nici nu se pune problema ca Ponta să plece din fruntea Guvernului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne