PSD face scut în jurul lui Ponta: "Este exclus ca premierul să se retragă din fruntea Guvernului"

Rovana Plumb
Rovana Plumb (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

În timp ce liderii Opoziţiei susţin că Victor Ponta trebuia să se retragă nu doar de la şefia PSD-ului ci şi din fruntea Guvernului, a cărui imagine o pătează cu dosarul său penal, PSD susţine contrariul. Este exclus ca premierul să se retragă din fruntea Guvernului, pentru că acest lucru ar genera "o criză politică majoră", a precizat Rovana Plumb, Preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

"Nu există această posibilitate (demisia din fruntea Guvernului-n.r.). Dacă la partid putem prelungi interimatul fără să existe probleme sau crize, la Guvern prelungirea interimatului ar duce la o criză politică majoră. Ori ne-am angajat foarte clar că avem nevoie în această perioadă de stabilitate politică, economică, dar şi stabilitate socială. Vom vedea ce se va întâmpla când Parlamentul îşi va relua activitatea", a declarat Rovana Plumb, citată de Agerpres, la Antena 3.

Rovana Plumb, care s-a declarat convinsă de nevinovăţia lui Ponta şi a apreciat că retragerea acestuia de la şefia PSD demonstrează "clar preocuparea sa pentru partid" a mai declarat că în perioada următoare PSD se va pregăti pentru alegerile din 2016.

"Victor Ponta, în calitate de premier, va fi prezent la toate reuniunile noastre politice, atât în cadrul BPN, CExN, cât şi în cadrul Coaliţiei", a afirmat Rovana Plumb.

În linie cu Rovana Plumb, senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea a declarat şi ea că decizia lui Victor Ponta de a prelungi interimatul Rovanei Plumb la conducerea PSD, "arată responsabilitate deplină din partea acestuia".

"PSD este un partid total funcţional, cu oameni extrem de experimentaţi în conducere. Domnul Ponta va continua să participe la şedinţele conducerii PSD şi îl aşteptăm să îşi preia atribuţiile funcţiei. Agenda şi direcţia partidului nu se schimba. Prioritatea noastră este să continuăm buna guvernare de până în prezent, cu Victor Ponta premier, şi să câştigăm alegerile din 2016. " a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat remis Epoch Times.

Reamintim că premierul Victor Ponta, pus sub urmărire penală în dosarul Şova, şi-a anunţat duminică, pe Facebook, intenţia de a renunţa la şefia PSD până îşi rezolvă problemele din justiţie, pentru a nu afecta partidul. Opoziţia a reacţionat dur la declaraţia lui Ponta, exprimându-şi nemulţumirea că acesta nu arată aceeaşi grijă şi faţă de imaginea ţării şi a Guvernului.

"Dacă Ponta demisionează din fruntea PSD «pentru a-l păstra curat», atunci el trebuie să dispară urgent din fruntea unei ţări unde nu există, totuşi, doar oameni cu candoarea lui Liviu Dragnea şi Dan Şova. Motivul invocat de Ponta, neafectarea imaginii partidului, ar trebui să stea şi la baza demisiei sale din fruntea Executivului.", au opinat liberalii, prin vocea lui Ovidiu Raeţchi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne