Întâlnire Iohannis - Ponta după atacul de la Paris

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale  din România, Klaus Iohannis.
Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din România, Klaus Iohannis. (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta se întâlnesc, joi, la Palatul Cotroceni. Intrevederea are loc in urma atentatelor teroriste de la Paris, relatează postul B1 TV.

Potrivit sursei citate, dupa întâlnirea cu preşedintele, premierul va merge la ora 12:30 la Ambasada Franţei de la Bucuresti, unde va purta discuţii referitoare la situaţia din Paris.

Reamintim ca miercuri, sedul ziarului francez de satiră Charlie Hebdo a fost ţinta unui atac inarmat, 12 persoane fiind ucise şi alte 11 rănite.

La scurt timp dupa atentat, preşedintele Iohannis a catalogat atacarea redacţiei săptămânalului francez Charlie Hebdo drept "un act terorist crud şi laş si a trasmis, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, compasiune pentru familiile victimelor şi solidaritatea faţă de naţiunea franceză.

"Îi asigur pe toţi partenerii României de întregul sprijin în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel. Comunitatea internaţională trebuie să aibă o atitudine fermă în faţa încercărilor teroriste de distrugere a statului de drept, de încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Libertatea de informare este un drept fundamental al omului. Atât toleranţa religioasă şi etnică, cât şi dreptul la libera expresie sunt fundamentele civilizaţiei moderne, construită pe principiile democraţiei.", a scris Iohannis pe Facebook.

La rândul său, premierul a declarat miercuri, că în urma discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI) George Maior, că nu se impune ridicarea nivelului de alertă anti-terorism, de vreme ce ”nu este niciun pericol pentru România.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne