O maşină a explodat în apropierea unei sinagogi de lângă Paris


O maşină a explodat în faţa unei sinagogi din localitatea Sarcelles de lângă Paris, 7 ianuarie 2015.
O maşină a explodat în faţa unei sinagogi din localitatea Sarcelles de lângă Paris, 7 ianuarie 2015. (Captură Foto)

La doar câteva ore după ce doi bărbaţi înarmaţi au atacat miercuri sediul publicaţiei franceze de satiră Charlie Hebdo, a fost raportată explozia unei maşini în faţa unei sinagogi din Sarcelles, o comună situată în apropierea Parisului şi unde locuiesc mulţi evrei.

Maşina a fost parcată în faţa unei sinagogi şi a explodat în jurul orei locale 14:30.

Totuşi, primarul comunei, Francois Pupponi, a declarat că explozia maşinii este accidentală, un incident care nu are legătură cu atacul din Paris.

„Nu există nicio legătură cu atentatul de la redacţia Charlie Hebdo. Un bărbat mergea cu maşina, iar vehiculul a luat foc”, a explicat Pupponi.

Sinagoga a fost ţinta unor violenţe în luna iulie, când manifestanţi anti-Israel au aruncat o bombă incendiară asupra clădirii în timpul unui miting neautorizat privind războiul din Gaza.

Conform ziarului Le Figaro, bomba incendiară a lovit sinagoga dar nu a cauzat pagube serioase.

De asemenea, autorităţile franceze au declarat că teroriştii care au atacat miercuri sediul publicaţiei Charlie Hebdo, ucigând 12 persoane, se află încă în libertate în suburbiile capitalei franceze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe