Insula Elba: emoţie la 360°. Primul reportaj video în realitate virtuală

Insula Elba: Sant Andrea
Insula Elba: Sant Andrea (visitelba.it)

Împărţită între mare şi munte, ajungând până la 1.000 de metri altitudine, Elba este un paradis pentru iubitorii de sport în aer liber. Caiac, alpinism, ciclism montan, drumeţii, scufundări... Toate sfaturile pentru o vacanţă activă în primul reportaj video virtual reality, pentru o călătorie captivantă în această insulă.

Insula Elba este cea mai mare insulă din Arhipelagul Toscanei şi a treia ca mărime dintre insulele italiene. Insula Elba şi alte insule din Arhipelagul Toscanei (Pianosa, Capraia, Montecristo, Giglio şi Giannutri) sunt protejate în Parcul Naţional al Arhipelagului Toscanei.

Confortabilă (situată la doar 10 km distanţă de coasta Toscanei), frumoasă şi cu un “suflet” dublu. Deoarece în insula Elba se poate alege între plajă şi munte, aceasta împărţindu-şi atracţiile între plaje şi golfuri, drumuri albe şi trasee care urcă pe crestele sale de granit.

Elba este o insulă specială, unde dimineaţa puteţi urca până la cota de 1.019 metri, pe Monte Capanne, pe catâr sau cu telefericul, iar după-amiaza vă puteţi bucura de relaxare la bordul unui caiac, vâslind în ape atât de transparente încât pare că zburaţi. De la snorkeling pentru a descoperi fundul mării la călătorii cu bicicleta pe străzile solitare.

"De la zero la o mie, adică de la mare la munte, acesta este motto-ul insulei", explică Claudio Della Lucia, coordonator al consorţiului Visit Elba care uneşte cele opt municipalităţi ale insulei. "După aceea, dacă la aceste caracteristici se adaugă şansa să o vizitezi pe tot parcursul anului şi pasiunea de a trăi în aer liber, se înţelege de ce în ultimii doi ani rezervările au crescut cu 20 la sută". Şi este de înţeles şi de ce a fost creat acest reportaj video la 360° în care te cufunzi efectiv în peisaj, în care aproape "se simte" vântul şi cauciucurile bicicletelor de munte pe stânci, foşnetul stropilor de apă pe masca de snorkeling şi nisipul sub şlapi. Rezultatul? Spectaculos. O revoluţie care ar putea schimba ideea călătoriei.