Cîţu: "Dragnea trimite hamsterii la FMI!"

Înconjurată de o secretomanie totală, o delegaţie a guvernului se deplasează în aceste zile la Washington, scopul fiind contractarea unui împrumut de la FMI-ul pe care, nu demult, Tudose îl apostrofa, susţine senatorul PNL Florin Cîţu.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

"România are bani! (...) Nu ne împrumutăm!", declara Dragnea în urmă cu jumătate de săptămână pentru ca acum să trimită "într-o linişte şi confidenţialitate totală" o impresionantă delegaţie la FMI. Scopul trimiterii acestei delegaţii ar fi să contracteze un împrumut ieftin, sugerează senatorul PNL Florin Cîţu.

"Dragnea trimite hamsterii la FMI!

Astăzi vă spun ceva ce Dragnea şi Tudose încearcă să ascundă de câteva luni de zile. Într-o linişte şi confidenţialitate totală, o delegaţie impresionantă a României se deplasează în aceste zile la Washington pentru a discuta cu FMI (şi pentru a participa la o conferinţă). Hai că asta e tare, nu-i aşa?", scrie Cîţu, reamintind că nu demult, Tudose "certa" FMI-ul.

"Să va aduc aminte ce zicea Tudose despre FMI:”…Dacă voi daţi acest tip de comunicare, eu înţeleg că pot exista două tipuri de abordare: ori nu vă pricepeţi absolut deloc, sau are cineva ceva cu România. În ambele cazuri este ultima dată când mai interacţionăm că …”

Asta după ce FMI atenţionase guvernul României asupra situaţiei fragile a economiei urmare a implementării programului Vâlcov-Dragnea.", reaminteşte Cîţu.

Senatorul PNL atrage atenţia că delegaţia condusă de ministrul Mişa este ce mai mare delegaţie pe care România a trimis-o la FMI, fiind formată din cel puţin 12 oameni din Ministerul Finanţelor şi ANAF (pe lângă BNR). Deplasarea e pe banii Fondului, mai remarcă liberalul.

"Acest puhoi de oameni, în frunte cu Mişa, şi acum vine prima bombă, face deplasarea pe banii FMI. Adică masa şi dormitul le plătesc ăia care nu se pricep.

Oare de ce se îngrămădesc oamenii ăştia să meargă la FMI? Să vă spun de ce.

Guvernul Dragnea-Vâlcov are nevoie de bani ieftini. Şi nu le mai dă nimeni. Asta pentru că tot anul acesta au înjurat ca la uşa cortului investitorii străini, multinaţionalele şi instituţiile financiar-bancare. Asta este şi explicaţia componenţei delegaţiei.", susţine Cîţu.

Liberalul mai acuză că până şi în deplasarea aceasta guvernanţii încearcă o şmecherie ieftină şi cere clarificări pe tema mandatului delegaţiei:

"Ministrul Finanţelor Publice are doar un lunch mititel cu FMI (pe banii FMI) pentru ca în România să nu se prindă nimeni ce se întâmplă acolo. Asta pe lângă faptul că mărimea delegaţie noastre sugerează mai mult o delegaţie dintr-o republică africană care iniţiază negocierea unui împrumut.

Tudose ţi-am mai zis. Nu este o ruşine să recunoşti că iar a vorbit gura fără tine.

Rămân câteva întrebări:
- De ce nu a fost prezentat public mandatul ministrului Finanţelor Publice la această întâlnire?

- De ce este ţinut la secret mandatul? Ce conţine mandatul?

- De ce guvernul Vâlcov-Dragnea nu anunţă public că intenţionează să semneze un contract de împrumut de la FMI? (aceste întrebări vor face parte şi dintr-o interpelare pentru Mişa).

Concluzia mea este, cea pe care v-o repet de la începutul anului. PSD-ul aruncă în piaţă petarde, ameninţă pe toată lumea, pentru ca apoi în spatele uşilor închise se se milogească pentru bani acolo unde au scuipat. Liviule, fă şi tu ceva din dragoste pentru România, nu doar din interes!

P.S. Mă apucă groaza. Rămâne Vâlcov stăpân la finanţe.", concluzionează Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne