Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în cazul eliberării lui Piedone

Acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, fostul edil Cristian Popescu-Piedone a reuşit să scape de arestul preventiv în urma unei decizii luate miercuri de Curtea de Apel Bucureşti.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu pentru verificări în cazul eliberării din arestul preventiv a fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, şi a celor două funcţionare din primărie, persoane inculpate în dosarul "Colectiv", informează Agerpres.

Verificările inspectorilor vor viza atât activitatea judecătorului Constantin Luchian Constantinescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, cât şi a procurorului de şedinţă din acest caz.

Sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare vine ca urmare a relatărilor din mass-media cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Bucureşti a instrumentat şi soluţionat miercuri cauza având ca obiect măsuri preventive în dosarul "Colectiv".

Pe de altă parte, este problematic faptul că Inspecţia Juridică a luat decizia să se autosesizeze înainte ca judecătorul Constantin Luchian Constantinescu să-şi motiveze decizia de eliberare a lui Piedone.

Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri definitiv eliberarea din arest a fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone şi a celor două funcţionare din Primăria sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şef Serviciu autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionar în cadrul aceluiaşi serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne