Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ. Pe cine numise Ionel Arsene la şefia unităţii medicale?

Sala de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamţ după incendiu
Sala de Terapie Intensivă a Spitalului din Piatra Neamţ după incendiu (Exploviz TV Piatra Neamt)

Zece persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă seară şi alte şapte au fost rănite, în urma izbucnirii unui incendiu la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. La şefia spitalului se află Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, numit în funcţie de către preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, relatează Adevărul.

Micu a fost numit în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în baza unei decizii din 28 octombrie a lui Arsene, după ce la conducerea unităţii spitaliceşti s-au perindat nu mai puţin de opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre. Toate aceste numiri au avut loc într-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus, arată sursa citată.

Revenind la Micu, actualul manager al Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, cu puţin timp înaintea alegerilor locale de anul acesta, a fost demis din funcţia de primar (ales pe listele PNL) de către prefect după ce ANI şi, ulterior, două instanţe, au constatat că este incompatibil. În tentativa de candida, el a trecut la PSD, însă o hotărâre judecătorească l-a scos definitiv din cursă. Pentru a putea fi numit la şefia spitalului din Piatra Neamţ, s-a recurs la un tertip, Micu fiind numit în funcţia de consilier juridic pentru câteva zile, în baza unei ordonanţe ce vizează angajările în perioada de urgenţă şi alertă.

Micu îi ia locul managerului Silviu Verzea, care a demisionat după ce presa a difuzat filmări şi poze în care se vede cum pacienţii erau ţinuţi cu orele în curtea spitalului, în aşteptarea testelor.

De altfel, în ultima perioadă, au existat nemulţumiri majore ale bolnavilor de COVID, care au acuzat faptul că mâncarea este de o calitate execrabilă şi că au fost lăsaţi să aştepte ore în şir rezultatele testelor în curtea spitalului, pe scaune, noaptea şi în frig.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne