Incendiu la Trump Tower, soldat cu un mort şi şase răniţi

O persoană a murit într-un incendiu izbucnit la Trump Tower, un zgârie nori aflat în proprietatea preşedintelui american. Este cel de-al doilea incendiu care a afectat clădirea emblematică din New Yor în acest an.
Fum se ridică de la etajul 50 al Trump Tower, în New York, SUA, 7 aprilie 2018.
Fum se ridică de la etajul 50 al Trump Tower, în New York, SUA, 7 aprilie 2018. (Anadolu Agency/Getty Images)

O persoană a fost ucisă şi şase pompieri au fost răniţi uşor în timpul unui incendiu izbucnit sâmbătă la etajul 50 al Trump Tower, în New York.

Victima a murit la spital, fiind identificată în persoana lui Todd Brassner, un rezident de la etajului 50, în vârstă de 67 de ani. Acesta a fost transportat la unitatea medicală în stare critică.

“A fost un incendiu foarte dificil. După cum vă imaginaţi, apartamentul este destul de mare, ne aflăm la etajul 50. Restul clădirii a fost învăluit de o cantitate considerabilă de fum”, a declarat un reprezentant al departamentului de pompieri al New York City.

Incendiul a fost adus sub control după ce 100 de pompieri au pătruns în clădire, iar clădirile şi străzile învecinate au fost închise.

Cauza incendiului nu a fost încă depistatată.

Ulterior, Trump a scris pe Twitter că incendiul a fost stins.

“Incendiul de la Trump Tower este stins (o clădire bine construită). Pompierii au făcut o treabă bună. Vă mulţumesc!”, a postat preşedintele.

Trei persoane au suferit răni uşoare în luna ianuarie, când un mic incendiu a izbucnit pe acoperişul clădirii.