Incendiu la un centru de cumpărături în Moscova. Un mort şi peste 100 de evacuaţi

Maşini de pompieri chemate pentru un incendiu izbucnit la un centru de cumpărături din Moscova, Rusia, în 4 aprilie 2018.
Maşini de pompieri chemate pentru un incendiu izbucnit la un centru de cumpărături din Moscova, Rusia, în 4 aprilie 2018. (Captură Foto)

Peste 100 de persoane au fost evacuate miercuri dintr-un centru de cumpărături pentru copii din Moscova, după ce un incendiu a izbucnit într-o zonă de depozitare la un etaj superior, a precizat mass media rusă.

Agenţia rusă de ştiri de stat TASS a citat personal medical afirmând că o persoană a fost ucisă în incendiul de la centrul de cumpărături Persei Dlia Detei.

Rapoartele media au citat oficiali ai serviciilor de urgenţă şi pompieri care au declarat că cel puţin 115 persoane au fost evacuate din clădire.

Pompierii au desfăşurat operaţiuni pentru a căuta eventuale persoane blocate în clădirea cu patru etaje, ce a ocupat o suprafaţă de 6.000 metri pătraţi, din estul Moscovei.

Un incendiu la un centru de cumpărături în oraşul sibernian Kemerovo, în 25 martie, a provocat moartea a 64 de persoane, inclusiv a 41 de copii, şi a generat temeri serioase cu privire la măsurile de siguranţă existente în astfel de clădiri.

Investigatorii au afirmat că, la mall-ul din Kemerovo, ieşirile de urgenţă au fost blocate, sistemul de comunicare cu publicul a fost închis de un paznic, iar sistemul de alarmă pentru incendii nu funcţiona.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că “neglijenţa criminală” şi “nepăsarea” au fost cauzele incendiului din Kemerovo şi a promis că vinovaţii vor fi pedepsiţi.